Gokje wagen? Wed op Susan Boyle

Een kaartje achter de Amerikaanse idol Adam Lambert laat de overgebleven kandidaten zien en hun score (Bron: Courtesy Betfair/Getty Images)

Of leg je toch liever in op een van de kandidaten in Idols of X-factor?

In Amerika is het verboden, maar steeds meer mensen (ook in de VS) nemen deel aan gokspelletjes, waarbij geld kan worden ingezet op een van de kandidaten aan deze populaire talentenjachten. In feite is het net zoiets als het wedden bij een paardenrace of een voetbalwedstrijd, alleen zet je hierbij in op het talent van jouw favoriet.

Gokverslaafden
Met de economische crisis en het snel oplopende werkloosheids-percentage, wagen steeds meer mensen een gokje. Ook het
aantal gokverslaafden neemt hiermee helaas toe, zo maakte het Leger des Heils begin deze maand bekend.

De nieuwe Idols fan
De betting business groeit – en daarmee staat ook een ander soort Idol en X-factor fan op: het soort dat alleen de resultaten bekijkt en daarna direct zijn bankrekening checkt. Een anonieme fan die samen met zijn collega’s wedt op American Idol zegt: “Ik heb veel plezier in gokken en vind het bovendien erg grappig om te horen hoe mijn collega’s het hebben over hun positie in de ranking.” Zelf is hij niet zo’n Idol fan: “Ik heb dit jaar maar naar een episode gekeken. Alleen om een beetje een idee te krijgen van de competitie.” 

Sja, je moet ervan houden. Als je werkt met fans van Holland’s of Brittain’s Got Talent, de X-factor of Idols, is het best een leuk idee en ook onschuldig om bijvoorbeeld een pooletje op te zetten. Aan de andere kant is het volgens mij oppassen geblazen met de online betting websites. Ten eerste; hoe weet je of het te vertrouwen is. Zeker als het om een buitenlandse site gaat. Ten tweede; het kan verslavend zijn. Ik weet: er zijn mensen die er hun brood mee verdienen, maar dat zijn er serieus toch niet veel…

Heb jij wel eens gegokt op zoiets dergelijks? En wat zijn jouw ervaringen? Laat hieronder je reactie achter. Overigens zou ik het wel weten als ik meedeed: dan zou ik inzetten op Susan Boyle natuurlijk… Wat jij?
;-)

Bron: ABC news

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gokje wagen? Wed op Susan Boyle

  1. gokken

    Begrijpelijk dat mensen in deze zware tijd een gokje proberen te wagen om geld te winnen en uit de financiele crisis te kunnen komen. Alleen jammer dat het gokken blijft en vaak dus niet gewonnen wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>