Is [email protected] professioneel voor een 46-jarige?

Nee, dat lijkt mij ook niet, maar toch: weinig mensen die erbij stil staan dat ook hun e-mail adres wat zegt over hun persoonlijkheid. E-mailadressen die refereren aan jouw heftige party verleden, kun je maar beter achterwege laten, zo adviseert Floor Drees op recruitmentmatters.nl

Shake it?
Een goed advies, vind ik. Een van mijn  e-mail adressen die ik ruim tien jaar geleden in gebruik nam, was Shake_it. Een grappige alias die echt niet meer van toepassing is op hoe ik nu in het leven sta, laat staan hoe ik mijzelf wil profileren.

Sja, bedenk gewoon dat als jij jezelf sexy_girl noemt of iets anders in die geest, je niet echt serieus genomen zult worden door een toekomstige werkgever. Dit geldt natuurlijk ook voor je hyves, je linkedin, je twitter-account, etc. Verander het in een combi voor- en achternaam of de naam van je sector/ beroepsgroep (www.twitter.com/blogger bijvoorbeeld) en je zit een stuk veiliger.

Lees hier het inspirerende artikeltje van Floor Drees op Recruitmentmatters.nl

Hoe ga jij hier mee om? Heb je je alias al aangepast of vind je dat onzin? Laat hieronder je reactie achter.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Is [email protected] professioneel voor een 46-jarige?

  1. Martine

    Ik gebruik eigenlijk overal mijn eigen naam en/of de naam van mijn tijdschrift: Encore!Magazine. Dat lijkt soms saai en misschien onveilig, want makkelijk te google’en. Maar aan de andere kant word ik zo niet verleid tot het publiceren van zaken waar ik in het dagelijks leven niet mee geconfronteerd wil worden. Op mijn sites zul je dus niet lezen over mensen waar ik een hekel aan heb, tenzij evt. met pseudoniemen of omschrijvingen – zo schrijf ik wel eens over “mijn ex”, maar nooit met een echte naam erbij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>