It’s a man’s world, zelfs op gebied van vrije tijdsverdeling

It’s a man’s world, zo kopt de Economist over een onderzoek naar de hoeveelheid vrije tijd genoten door zowel mannen als vrouwen in 18 landen… Je kunt wel raden wat de uitslag is.

Juist. Niet alleen op gebied van salaris ook op gebied van vrije tijd is’t oneerlijker verdeeld in deze wereld; Mannen hebben meer vrije tijd dan vrouwen.

De resultaten van het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD), wijzen verder uit dat vooral de Italiaanse mannen het makkelijk hebben.

Italiaanse macho’s
Wellicht dat het iets van doen heeft met de machocultuur? De Italiaanse mannen hebben het namelijk goed bekeken; ze luieren per dag 80 minuten meer, terwijl moeders de vrouw het huishouden doet. Nederland behoort niet tot de 18 onderzochte landen, wel zijn onze Zuiderburen eens onder de loep gelegd… En wat blijkt?

Luie Belgen?
Het is shocking! De Belgen staan notabene met stip op nummer vijf waar het oneerlijke vrijetijdsverdeling aangaat. Zijn de Belgische vrouwen dan echt zo gedwee? Hun mannen genieten gemiddeld 50 minuten meer vrije tijd per dag. Noorwegen is hekkensluiter; de Noren hebben gemiddeld 4 minuutjes per dag meer tijd voor zichzelf dan de Noorse vrouwen.

It's a man's world volgens The Economist

Bron: The Economist

1 Reacties // Reageer

One thought on “It’s a man’s world, zelfs op gebied van vrije tijdsverdeling

  1. Ron

    Komt ze nou pas mee. Kon je dit niet eerder vertellen? Dan had ik me een schone Italiaanse of Poolse opgeduikeld…

    Nou ja, ik troost me met de gedachte dat die balk klaarblijkelijk nergens de andere kant uitslaat. :-)

    Overigens denk ik dat dit het bewijs is dat mannen gewoon harder werken overdag, en dus in goed geëmancipeerd onderling overleg wordt besloten dat hij meer recht heeft op vrije tijd.

    En nou weer aan het werk, Sjoukje! :-D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>