Dineetjes voor vrienden stressvoller dan sollicitatiegesprek?

rb-stressed-eating-dinner-0809-deDe delicate balans tussen een overheerlijke maaltijden op tafel toveren en je gasten entertainen, het is niet gemakkelijk. Programma’s als ‘Wie is de chef?’ en ‘Over de kook’ maken dat nog een beetje erger: Niet alleen moet het lekker zijn, alles moet ook nog eens kloppen, zo schrijft Nina.be: Zijn dineetjes de grootste nachtmerrie van de vrouw geworden?

Het lijkt erop van wel. Uit een recent onderzoek onder 1.007 mensen blijkt dat een kwart van de vrouwen een dineetje met vrienden zelfs stressvoller vinden dan een sollicitatiegesprek. 44 procent ziet meer op tegen het dineetje dan een gesprek met de bank, terwijl 57 procent meer stress krijgt van het etentje dan van het werk. Men maakt zich het meest zorgen over of er iets fout zal lopen in de keuken en of gasten zich wel zullen vermaken.

Etentje ‘neppen’
Dat hebben ze vooral aan de tv te danken. Kookprogramma’s verhogen de druk. De gasten hebben grotere verwachtingen en de wannabe-keukenprins(ess)en leggen de lat voor zichzelf ook nog eens hoger.

Om te voldoen aan de wensen, wordt er vaak vals gespeeld (16 procent). Eén of vijf heeft wel eens een vooraf klaargemaakte maaltijd voorgeschoteld als iets dat ze zelf hebben gemaakt.

Mannen benutten dergelijke etentje beter dan vrouwen. 15 procent heeft dan ook al eens een baan gekregen of een deal gesloten via zo’n etentje. 11 procent heeft er zijn vrouw ontmoet.

Bron: nina.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>