Top 5: leugens van sollicitanten

Hoe voorkom je dat je als bedrijf een slechte sollicitant aannneemt? Recent nam de PVV van Geert Wilders nog een undercover journalist aan. Duidelijk een gevalletje ‘Oeps! Sollicitant niet gescreend’.

En om het op het allerlaatste moment te doen, zoals het AMC die bijna een nep-verpleger in dienst nam, lijkt ook geen goed idee….

Sollicitanten liegen en bedriegen wat af, zo waarschuwt Business Compleet vandaag. Hierdoor komt het regelmatig voor dat bedrijven de verkeerde mensen aannemen. Zeker 3/5 van de sollicitanten strooit met leugens tijdens een sollicitatiegesprek. The Risk Advisory Group stelde een Top 5 samen van meest gebruikte leugens:

Top 5 leugens van sollicitanten:
1. Functienaam oppoetsen
2. Periode waarin sollicitant werkzaam was in een functie
3. Periode van opleiding
4. Nooit behaalde of valse diploma’s (zie hier een recent voorbeeld)
5. Niveau opleiding

Wil je de leugenaars ontmaskeren? Lees dan ook ‘De kenmerken van een leugenaar’ op Business Compleet of ‘Ontmasker de ware acteur op de werkvloer’ hier op Carriere.blog.nl.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>