Online sollicitaties zijn niet langer dan een sms of een tweet-bericht

De trend om online te solliciteren bevat slechts 160 tekens of minder! Jobsvandaag meldt dat werkzoekenden die online solliciteren korte berichten versturen. Dit is te vergelijken met een sms of een tweet-bericht. Een sollicitatie moet niet gemotiveerd zijn met vier regels. Jezelf uitdrukken in woorden bevat toch meer dan vier regels?

De gemiddelde online sollicitatie bevat vier regels.
Dat blijkt uit gegevens van Jobsvandaag, dat meer dan 20.000 sollicitaties onderzocht. De vacature-site stelt vast dat werkzoekenden steeds kortere sollicitaties versturen.

Jobsvandaag analyseerde 20.439 sollicitaties uit het afgelopen jaar. En wat blijkt? Werkzoekenden die online solliciteren via een formulier houden het kort. Heel kort. 37 procent van de verstuurde motivaties bevat slechts 160 tekens of minder: dat is vergelijkbaar met een sms of een ‘Tweet’.

27 % van de sollicitanten probeert een werkgever te overtuigen in vier regels. En amper 36 % beschrijft zijn of haar motivatie in zes regels of meer.

“De klassieke sollicitatiebrief wordt steeds vaker vervangen door een online formulier,” zegt Kris Dries van Jobsvandaag. “Een korte sollicitatie lijkt van mindere kwaliteit, maar niets in minder waar. Steeds vaker kan er een beperkt aantal tekens gebruikt worden in sollicitatieformulieren.“

Het voordeel? “Sollicitanten worden gedwongen om zich kort en krachtig voor te stellen aan een werkgever. Initiatieven zoals ‘twilliciteren’, waarbij je via Twitter in maximaal 140 tekens solliciteert, bevestigen deze trend.”

Bron: Jobsvandaag  

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>