De lengte van je vakantie speelt amper een rol…

Een vakantie is bijna iets wonderbaarlijks om naar uit te kijken, maar eens ze voobij is duurt het effect ervan nog welgeteld één week, blijkt uit onderzoek van Jessica de Bloom, een psychologe van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij ondervroeg 96 werknemers voor, tijdens en na hun vakantie. Wat bleek? De deelnemers voelden zich onmiddellijk na hun vakantie gezonder, gelukkiger en energetischer, maar een week later was van dat gevoel al niet veel meer over. Erger nog, twee weken na het einde van hun vakantie voelden ze zich opnieuw even slap als in de week ervoor. Welkom thuis iedereen!

De Bloom concludeert niet dat vakanties een verlies van tijd of geld betekenen. Integendeel, het feit dat de effecten van een vakantie amper een week duren betekent dat we onze vakanties beter zouden spreiden over het ganse jaar en vier keer een week nemen, eerder dan vier weken na elkaar.  Ook de lengte van een vakantie speelt amper een rol. Vakantie wordt volgens haar onderzoek vooral een succes als je doet wat je leuk vindt.

Bron: Expres.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>