Ik kan mijn collega wel van kant maken!

In sommige gevallen is moord geen misdaad. Wanneer de moordenaar onder een onweerstaanbare drang handelde bijvoorbeeld. Familie en vrienden kunnen zo af en toe het bloed onder je nagels uithalen. Ook medereizigers (zowel in de file als in het ov), buren, hangjeugd, hangouderen, hondendrollen en lange rijen bij de kassa kunnen voor irritaties zorgen! Maar werknemers hebben soms ook de neiging om een van hun collega’s van kant te maken! Mike Figliuolo van ThoughtLeaders vond 9 redenen, al wil hij niemand tot moorddadig gedrag aanmoedigen ;) heeft de titel van dit artikel uiteraard een sarcastische ondertoon en tekent hij ruimschoots voorbehoud aan:

Luid praten
Onwaarschijnlijk storend in open werkruimtes.

Roddel
Roddelaars spuien vergif meestal gebaseerd op ongefundeerde geruchten en verzieken zo de boel. Bedenk dat als jij roddelt over iemand die er niet is, anderen over jou zullen roddelen wanneer jij er niet bent.

Kazakkendraaiers
De eersten die van richting veranderen wanneer dat van hogerop wordt opgelegd. Hebben veel praat wanneer de bazen niet in de buurt zijn. Hebben opmerkelijk genoeg ook vaak goee ideeën, maar ze worden niet opgepikt omdat kazakkendraaiers geen respect krijgen.

Hielenlikkers
Gaan in de richting van de wind en meestal de wind die door de baas wordt aangegeven. Iedereen weet dat je een hielenlikker bent; ook diegene wiens hielen je likt. De tijd dat je je een positie naar de top kon verzekeren met hielenlikkerij is wel nagenoeg voorbij.

Kijk eens hoe slim ik ben
Deze mensen houden ervan vragen te stellen waarop ze het antwoord al weten enkel en alleen om hun intelligentie te kunnen demonstreren. Dit vraag-en-antwoordspelletje is meestal gericht naar een leidinggevende.

Slechte gewoonten
Onverzorgdheid, etenswaren in de koelkast achterlaten, nagels knippen op je bureau, viezigheid onder je nagels… maken dat mensen liefst mijlenver uit de buurt blijven.

Slordig werk, luiheid
Je laat je collega’s gewoon in de steek. De zaken die je doet, doe je onvolledig, laattijdig of slordig. Zij ruimen de boel voor je op. Telkens opnieuw. Maar einde maand krijg je wel eenzelfde salaris op je rekening gestort.

Inefficiëntie
Je slaagt erin om elke vergadering nodeloos te doen uitlopen met irrelevante opmerkingen en vragen. Je cc’t het ganse kantoor op je e-mails en op je antwoorden.

Met andermans eer gaan lopen
Krediet opeisen voor wat een ander heeft gepresteerd is zowat het laagste wat je doen kan. Het werkt een tijd tot je krediet neemt voor iets wat iemand anders heeft
gerealiseerd en deze persoon net iets sterker is dan jij. Dan krijg je de volle laag in je aangezicht.

 

Bron: Express.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>