Laagopgeleiden vaker werkloos dan hoger opgeleiden

Picture 2Doorstuderen was vroeger het credo. Dat is anno 2013 nog steeds slim, blijkt wel uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Die laten zien dat de werkloosheid onder laagopgeleiden van 2008 tot 2012 harder is gestegen dan onder hoger opgeleiden. Maar liefst 8,8 procent van de lager opgeleiden zat vorig jaar zonder werk.

In de periode 2008 tot 2012 is de werkloosheid onder lager opgeleiden zelfs met 3,5 procent gestegen. Dat is een veel grotere stijging van de werkloosheid dan onder hoogopgeleiden. In deze groep steeg het werkloosheidscijfer van 2,4 tot 4,1 procent.

Laagopgeleiden zijn mensen met een hoogstens een vmbo diploma. Vooral laagopgeleiden met een technische of bouwkundige achtergrond zaten in 2012 thuis zonder werk (7,2 procent). Hoger opgeleiden zijn mensen met een diploma van het hbo of de universiteit.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>