Test online hoeveel stress je op het werk ervaart

stuartpilbrow at Flickr

stuartpilbrow at Flickr

Nu zelfs de overheid ziet dat stress op het werk een groot probleem vormt voor werknemers, is het misschien een idee om jezelf te testen op de hoeveelheid stress die je op het werk ervaart. Online zijn er verschillende testen die je een idee geven van de mate van stress die je ervaart en wat er aan te doen is. Op de website van stresstest kun je gratis een uitgebreide vragenlijst invullen om een idee te krijgen van het soort stress dat je ervaart. Deze site geeft onder meer informatie over de psychische en lichamelijke gevolgen van stress en geeft ook tips om spanning te verminderen.

Ook via psychische gezondheid  stresstest kun je een test doen. Alleen moet je eerst wel een emailadres opgeven. Na de test krijg je automatisch een nieuwsbrief toegezonden met ‘nuttige informatie en tips’. Als je dat niet wil, kun je je uiteraard afmelden voor de nieuwsbrief.

Ook 123test biedt een soortgelijke test aan. Deze is wat minder uitgebreid en geeft een ‘eerste indruk’. Testen op het internet zijn handig, maar niet zo betrouwbaar als testen door professionals. Bij echte stressklachten is het verstandiger om de hulp van zowel je werkgever als huisarts in te roepen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>