Is je loopbaan aan een update toe?

Picture 1Ben je toe aan cursus, scholing of loopbaanadvies om breed inzetbaar te blijven op het werk? De vakbond FNV biedt online de zogeheten ‘loopbaanspiegel’ aan. Dit is een online vragenlijst die werknemers aan het denken zet over wat ze van hun loopbaan verwachten en wat ze er zelf aan kunnen doen om breed inzetbaar te blijven.

Sinds 2008 hebben 17.709 werknemers de loopbaanspiegel ingevuld. Uit gegevens van de FNV Loopbaanspiegel blijkt dat de helft van de werknemers zelf actief met de eigen loopbaan bezig is, de andere helft niet.

Ook blijkt dat een kwart van de werknemers geen realistisch beeld heeft van de loopbaanontwikkeling. Ze mogen dan wel hoge verwachtingen hebben van hun carrière, ze doen er niet veel aan om inzetbaar te blijven. Ze zoeken bijvoorbeeld niet uit welke opleidingen er zijn en praten niet met anderen over loopbaankeuzes. Opvallend is verder dat de helft tot driekwart van de werknemers geen steun ervaart van de eigen leidinggevende.

Volgens de FNV is het vooral voor oudere werknemers belangrijk om actie te ondernemen. Ze krijgen minder steun van leidinggevenden dan jongere collega’s. Door de uitkomsten van de loopbaanspiegel kunnen oudere werknemers nagaan wat ze willen zodat ze daarover in gesprek kunnen gaan met de werkgever of een loopbaanadviseur.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>