Dolende dertigers

De term is nog niet bij iedereen bekend, maar ze bevinden zich in grote getale onder ons: de dolende 30’ers. Ben je net je adolescentie voorbij, denk je te weten wat je wilt, maar NOT. Hoe ga je daar mee om?

Veel dertigers worstelen met vragen, weten niet wat ze willen, welke kant ze opgaan in hun werk of leven. Wel een partner, niet een partner? Kinderen? Reizen? Emigreren wellicht? Deze groep wil vaak van alles en nog wat, liefst tegelijk: geborgenheid, maar ook vrijheid, liefde en tegelijkertijd zelfstandigheid.

Wie ben ik? Wat wil ik? Is dit het nou?

Schuldgevoel?

De meeste dolenden lijken het als onprettig te ervaren dat ze zich zo onrustig voelen. Sommige dolers voelen zich er soms zelfs schuldig over, want ze hebben alles, zijn gezond, hebben leuke collega’s, fijne vrienden en familie. Met andere woorden: het kan toch nog zoveel erger? Wat willen ze dan nog meer?

Nieuwe kansen
Toch zijn er ook mensen die het dolen juist als positief ervaren, want je kunt immers nog zoveel kanten op? En is het niet prachtig dat je constant nieuwe kansen ziet en nieuwe uitdagingen tegenkomt? Deze zelfverzekerde dolers dolen soms zelfs bewust. Zij zien dolen niet als doelloos ouder worden, maar kiezen bewust voor deze zoektocht.

Herkenbaar? Tot welke groep behoor jij? Laat hieronder je reactie achter.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dolende dertigers

  1. Een midlifer

    Welkom bij de dolende vijftigers met midlife crisis!!! Die dolen wel weer op een andere manier, maar…. er zijn ook veel overeenkomsten.
    Ja toch?
    Groetjes Midlifer

      /   Reply  / 
  2. Sjoukje Dijkstra

    Beste midlifer,

    Dat klopt. Het heet dan wel dolende dertigers, maar in principe dolen veertigers, vijftigers en zestigers soms nog net zo hard. Daarom is dit blog ook zo breed mogelijk ingericht. Voor ieder wat wils :-)

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Het nieuwe fenomeen: Stapel je weg naar de top | Carriere

  4. Pingback: Geweldige sitcom voor dolende dertigers straks ook op RTL5 | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>