Geweldige sitcom voor dolende dertigers

How I met your mother

Het is de populairste sitcom van het moment in de US, en terecht. How I met your mother is niet alleen een geweldige comedyserie, het is ook zo herkenbaar, althans – voor de dolende dertigers onder ons. In how I met your mother komen allerlei issues aan bod, waar bijna-dertigers mee worstelen: het hebben van kinderen – of niet, het nastreven van ambities – of niet, single door het leven gaan – of niet.

In deze scène uit de laatste episode (Seizoen 4) heeft een van de hoofdpersonen (womanizer Barney Stinson) net te horen gekregen dat hij wellicht (ongewild) vader wordt van één van zijn veroveringen. Barney reageert hierop als volgt:

De hoofdpersoon van deze serie, de 27-jarige architect Ted Mosby, doet er in ieder geval alles aan om niet single te blijven. Dat hij dat ook niet blijft, blijkt al vanaf seizoen 1, waarin hij (in het jaar 2030) zijn zoon en dochter vertelt over gebeurtenissen die leidden tot zijn ontmoeting met hun moeder. Voor het vertellen van zijn verhaal worden voortdurend flashbacks gebruikt, waarin Ted en zijn vrienden figureren in het heden: vijf bijna-dertigers die een bijzondere band hebben en ieder hun eigen problemen.  

Sterke personages
De personages vormen de sterkste eigenschap van How I met your mother. Zo heb je dus Ted die op zoek is naar de vrouw van zijn dromen om een gezin mee te stichten. Op zich een erg sympathiek karakter, maar zonder zijn vrienden was deze sitcom zeker gedoemd te mislukken. Naast Ted worden de rollen gevuld door:

How I met your mother

- Marshall: bevriend met Ted vanaf de universiteit, droog, van rechtenstudent tot advocaat. Bevecht het liefst onrecht, maar komt door geldgebrek vaak bij de grotere, vervuilende bedrijven terecht, waar hij een enorme hekel aan heeft.
- Lily: Vriendin en later verloofde van Marshall. Die twee gaan zeker trouwen (of niet). Steunt Marshall door dik en dun, zegt wat ze denkt, geeft les aan kleuters, is gewoonweg grappig door te zijn wie ze is.
- Robin: Ambitieuze Canadese nieuwsreporter, verslaat het lokale ‘nieuws’ in New York, maar wil nog zoveel meer bereiken. Wat ze in ieder geval niet wil: is settelen en kinderen krijgen. Precies het tegenovergestelde van wat Ted wil dus, maar ja, opposites attract natuurlijk.  
- Last but not least – Barney Stinson: op en top womanizer, ijdel, ‘wingman’, noemt zichzelf graag dé beste vriend van Ted, verdient veel geld (maar waarmee?) is – naast Marshall – zeker de grappigste personage, komt droog en vaak scherp uit de hoek, neemt geen blad voor de mond wat betreft ‘trouwen’ en ‘kinderen krijgen’, uitvinder van ‘Not a Father’s Day’, ‘the Bro Code’ en nog meer van dat soort hilarische dingen.

Emmy-winnende televisieserie
How I Met Your Mother is een Emmy-winnende televisieserie die voor de eerste keer werd uitgezonden op 19 september 2005 door CBS. De serie werd bedacht door Craig Thomas en Carter Bays die hun vriendschap gebruikten voor het creëren van de personages.

How I met your mother in 3 minuten
Let op: dit is de verhaallijn vanaf seizoen 1 tot 3. Voor degenen die liever vanaf het begin kijken – dit filmpje bevat ‘spoilers’.

How I met your mother op dvd? Bestel hier:
- Seizoen 1
- Seizoen 2
- Seizoen 3

Lees/ Luister ook:
- Boekentip: Het dertigersdilemma
- Cursus: 30′ers make up your mind
- Hoe ga je om met tegenslag in je carrière?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geweldige sitcom voor dolende dertigers

  1. Pingback: Boekentip: De bijna dertigersdip - Is dit alles? | Carriere

  2. Ben

    Echt een super serie dit! :-D

      /   Reply  / 
  3. Rob

    Inmiddels ook bekend geworden dat vanaf januari 2009 op RTL5 om 18.00 uur wordt uitgezonden. Helaas veel te vroeg. Dan zijn de meesten van ons nog niet eens thuis of staan in de keuken. 19.00 zou veel beter zijn. Ook is het wel belangrijk dat er wel promo voor gemaakt gaan worden anders komt nooit van de grond. Zie voorlopig nog niks op RTL site. Zie voor meer info de Nederlanse fansite: http://www.how-i-met-your-mother.nl

      /   Reply  / 
  4. Sjoukje Dijkstra Auteur

    Hoi Rob, Das een coole tip. Thanks! Aangezien ik helemaal weg ben van deze sitcom, ga ik zeker aandacht aan besteden aan et feit dat het dus op de NL televisie komt. Wie weet helpt het… :-)

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Geweldige sitcom voor dolende dertigers straks ook op RTL5 | Carriere

  6. Pingback: ‘Awesome’ sollicitatievideo van Barney | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>