Veel vacatures missen contactgegevens en Social Media

Maar één bedrijf in de top 100 favoriete werkgevers heeft een link naar sociale media opgenomen in hun online vacature; namelijk TNT. Kijk het ontbreken van social media is nog te vergeven. Niet ieder bedrijf heeft dit geïmplementeerd of zou dat moeten gaan implementeren. Bij ruim driekwart van de vacatures ontbreekt zelfs het e-mailadres van de werkgever. Dit blijkt uit onderzoek van Campaign Group. Wat moet er allemaal in een vacaturemelding? De functie, omschrijving van het bedrijf, de werkzaamheden en de eisen? Vergeet je dan niet iets heel belangrijks? Wie vergeet nou de contactgegevens te vermelden? Dan moet je toch wel heel slecht geslapen hebben die nacht! Waar kunnen potentiële sollicitanten dan terecht met vragen? Hoe ga je de sollicitaties in ontvangst nemen? Hoe controleer je dan of de vacaturemelding werkt?

Ondanks alle aandacht voor sociale media blijken er nog maar weinig werkgevers die hier gebruik van maken in hun vacatureteksten. TNT blijkt dan ook het enige bedrijf in de top 100 favoriete werkgevers die in de vacaturetekst een verwijzing heeft opgenomen naar de sociale media kanalen die zij inzetten voor werving.

Contactgegevens

In de onderzochte vacatures is in 47 procent van de gevallen geen contactpersoon genoemd, mist 51 procent van de vacatures een telefoonnummer en ontbreekt bij zelfs 76 procent het e-mailadres.

Volgens Campaign Group zijn kandidaten die geen vraag kunnen stellen naar aanleiding van een vacature sneller geneigd om af te haken. “Het is dus cruciaal om deze informatie te verwerken in je vacaturetekst. Met verwijzingen naar de  sociale media kanalen kan een werkgever zich vervolgens echt onderscheiden”, aldus de onderzoekers.

Bron: Nu.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>