Boekentip: Midlife crisis at 30 – What to do about it?

‘Midlife crisis at 30, How the Stakes Have Changed for a New Generation--And What to Do about It’.Omdat Media professionals Macko (CNBC producer) en Rubin (CNN producer) ondervonden dat veel vrouwen van 30+ worstelen met twijfels over hun leven, wijdden ze een boek aan het fenomeen ‘Midlife crisis at 30, How the Stakes Have Changed for a New Generation–And What to Do about It’.

In dit boek proberen de auteurs de zogenaamde ‘30+ angst’ te identificeren en te labelen: Veranderingen in carriere, de vraag wanneer (en of) te trouwen en een gezin te beginnen en hoe carrieredromen te verwezenlijken, versus een goed betaalde baan, zorgen voor veel twijfels. 

Aan de hand van anekdotes van onbekende en bekende vrouwen (zoals Judy Blume, Denise Austen) die tegen de zelfde twijfdels aan lopen, wordt de lezer meegenomen in herkenbare situaties. In veel gevallen is te lezen hoe deze vrouwen hun leven ‘herinrichten’ en uiteindelijk hoe ze succesvol zijn geworden in zowel hun zakelijke als persoonlijke leven. Met deze succesverhalen willen de auteurs vrouwen van 30 – en alle andere lezers die met dezelfde problemen rondlopen – inspireren.

Meer lezen? Lees ook het artikel op Buzzle. Verder op dit blog? Lees het artikel Dolende dertigers
Boek bestellen? Dat kan hier.

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Boekentip: Midlife crisis at 30 – What to do about it?

  1. Annemiek

    Klinkt interessant! Hopelijk een goede inspiratiebron voor als de midlife crisis aanbreekt…

      /   Reply  / 
  2. Sandra

    Volgens mij heb ik deze crisis al gehad rond mijn 27e….lastig maar met name tevreden zijn met wat je hebt helpt een hele hoop om deze “crisis” door te komen. Het wel een beetje een welvaarts-probleem.

    Sandra

      /   Reply  / 
  3. Ook een dolende dertiger

    @ Sandra, ik denk ook dat het een welvaartsprobleem is. We hebben gewoon maar mzl dat we zoveel te kiezen hebben! Als we idaad allemaal gewoon eens ophielden met het willen van meer, en in plaats daarvan gewoon tevreden zouden kunnen zijn met wat we hebben, zou dat een hoop helpen!

    Groetjes Janine

      /   Reply  / 
  4. Fenneke

    Ik moet de dertig helaas nog passeren :P en heb m (de crisis) nog niet gehad.
    We zullen het zien. Ik kan me wel indenken dat de maatstaven van de maatschappij invloed hebben op de zogenaamde crisis.
    Leuk als dit boek hierbij kan helpen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>