Ambitieuze mensen in de spotlight: Floor Drees (van Ikki.nl)

Van inspirerende mensen tot inspirerende zaken. Alles wat jou maar enigszins een stapje verder kan helpen in je zoektocht naar een droombaan, je carrièrepad, je ambities, je vindt het vanaf nu in deze nieuwe rubriek.

Floor Drees van Ikki.com (ook een fervent blogster, maar dan voor IKKI, Frankwatching, Recruitment Matters en 1stfloorgraphics.nl), bijt het spit af in een interview. Leuk feitje alvast: elke woensdag (beginnend vanaf morgen) zul je hier een column van deze enthousiaste duizendpoot, twitteraar, kunstacademica en content moderator (voor Ikki) aantreffen.

Dubbelinterview
Het enthousiasme spat er vanaf bij creatieveling Floor Drees (22) die dit jaar nog is afgestudeerd aan de Kunstacademie: In haar stukjes en haar creaties ontdek je al veel over wie Floor is, maar om nog meer te weten te komen over dit jonge talent, legde ik haar onderstaande vragen voor. Grappig is dat het een dubbelinterview is geworden: nadat ik haar de hemd van het lijf vroeg, onderwierp Floor mij aan een vraaggesprek. Het resultaat hiervan kun je lezen op Ikki.nl.

1. Hoe ben je beland waar je nu bent?

“Toen ik VWO deed, zat ik echt letterlijk bijna mijn hele schooltijd in het dramalokaal: toneelstukjes opvoeren. Erg leuk en het kon ook, want school ging me gemakkelijk af. Ik hoefde er weinig voor te doen. Vroeger wilde ik altijd actrice worden, maar de leraren pushten mij min of meer de geschiedenishoek in. Ze vonden dat ik zo goed kon leren en inderdaad; ik heb aanleg voor het onthouden van geschiedenisfeitjes, maar vond het niet interessant genoeg. Dus heb ik om me heen gekeken naar wat ik nu echt leuk vond.”

In tegenstelling tot wat veel mensen doen: hun talenten verder ontwikkelen, koos Floor er juist voor om iets te gaan doen wat ze nog niet goed kon…

“Ik wilde met mijn handen werken, inventief bezig zijn. Zo kwam ik terecht bij de Kunstacademie en de grafische opleiding. Toen ik dat zag dacht ik: dat is gaaf! Ondanks dat ik een verschrikkelijke digibeet was (of misschien juist daarom), besloot ik dat ik dit wilde leren. Nu ben ik heel blij dat ik deze achtergrond heb.”

- Vanwaar het enthousiasme voor schrijven?
“In het tweede jaar deed ik een schrijvenproject. Toen ontdekte ik mijn passie voor schrijven. Vroeger schreef ik al veel verhalen en nu kreeg ik de kans om dat weer te doen. Toen heb ik een mini-roman geschreven die ik aan mijn vader heb gegeven. Hij vond het erg leuk om te lezen en stelde voor het op Recruitment Matters te plaatsen. Het werd uiteindelijk erg goed gelezen… Zo ben ik er ook in gerold.”

2. Stel je moest kiezen? Wat kies je dan: schrijven, lezen, muziek?

“Schrijven, want ik kan niet zonder. Muziek is waar ik mijn inspiratie vandaan haal (ik woon niet voor niets samen met een muzikant), evenals lezen.”

3. Favoriete schrijver?

“Jan Wolkers. Ik moet altijd lachen en huilen bij zijn boeken. Ik vind het knap als een schrijver dat in mij naar boven kan brengen.”

4. Wie inspireert je?

Mijn baas bij Ikki. Ik vind zijn levensstijl helemaal geweldig. Zijn idee van Ikki en de manier waarop hij in het leven staat. Hij is eigenlijk een hele rare baas, heeft drie keer ADHD en doet gerust mee aan een potje ‘speervechten’. Ik heb nog nooit een baas gehad die dat deed. Ik zou iedereen zo’n ondernemende baas toewensen. Verder is mijn vader natuurlijk ook nog steeds een inspiratiebron. Ik ben hem nog steeds dankbaar dat ik deze kans heb gekregen om te schrijven.

5. Hoe zie jij de toekomst van Social Networks?

Van alle kanten hoor je dat sociale netwerken ‘over’ zijn, maar dat is niet waar. Mensen hebben behoefte aan groepen voor aansluiting… Dat is nog lang niet over. Zo lang ze maar met nieuwe dingen blijven komen en zelf meegroeien. Zeker speciale niche netwerken, zullen blijven groeien. Mijn advies is wel: het is niet verplicht. Als het niet bij je past, moet je het niet doen. Ik denk overigens wel dat mensen steeds meer vanuit Personal Branding naar de sociale netwerksites zullen kijken. Alles is te zien immers. Heel bijzonder.

6. Wat zijn je ambities?

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een website: watvindikvanjou.nl Hiermee zullen we mensen ‘checken’. We kijken wat ze uitdragen en of dat overeenkomt met hetgeen ze online uitdragen. Mijn afstudeerproject ging hier ook over: de manier waarop je als jong professional online identiteiten kunt inzetten. Hierover komt binnenkort ook ons (van mij en studiegenoot) uit, getiteld: Wij zijn fantastisch.

7. Waar wordt je ongelukkig van?

Een kantoorbaan. Ik hecht waarde aan mijn vrijheid. Ik werk meer dan 40 uur per week, maar dan vaak op mijn eigen tijd. Dus ’s avonds nog even een blogje schrijven bijvoorbeeld.

8. Wat zou je als advies aan beginnend ondernemers meegeven?

Ik zou zeggen: je moet het gewoon doen. Waarom niet nu? Een zelfstandig ondernemer heeft tegenwoordig net zoveel zekerheid als iemand in loondienst. Zet je netwerk in, maak je online profielen in orde en dan ben je al een eind op weg. Heel veel succes en ook veel plezier gewenst aan iedereen die een eigen zaak wil starten!

Ken jij iemand die ook zo ambitieus is als Floor? Dan kun je hem/haar opgeven voor een interview in deze rubriek Inspiratie. Als je zelf wel eens in deze spotlight zou willen staan, kan dat ook. Mail je naam of de naam van de persoon (en contactgegevens) door naar carriere.blog@hotmail.com Wie weet, spreken we elkaar dan binnenkort.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ambitieuze mensen in de spotlight: Floor Drees (van Ikki.nl)

  1. Pingback: ‘Ik ben Aphrodite. Wat nu?’ | Carriere

  2. Pingback: “De buurvrouw denkt dat ik werkloos/ zwanger ben” | Carriere

  3. Pingback: Ga toch wat (leuks) doen! | Carriere

  4. Pingback: Huizen kopen op je twintigste | Carriere

  5. Pingback: Student af en dan? Offline blijven, is het devies van Spits | Carriere

  6. Pingback: De buuf van Floor | Carriere

  7. Pingback: Van Newbie naar Geek | Carriere

  8. Pingback: Panklare recommendations | Carriere

  9. Pingback: Ongehoorde complimenten | Carriere

  10. Pingback: Kleine, (natuur)vriendelijke missies | Carriere

  11. Pingback: Je hoeft niet altijd ‘nein, danke’ te brommen tegen vijf engeltjes | Carriere

  12. Pingback: Al 23, maar ook pas 23 | Carriere

  13. Pingback: Rijp voor de geraniums? | Carriere

  14. Pingback: Ambitieuze mensen in de spotlight: Carel Schutte (fotograaf én rechercheur) | Carriere

  15. Pingback: Was het internet niet ‘ons’ medium? | Carriere

  16. Pingback: Taxi Aad heeft ambassadeurs | Carriere

  17. Pingback: Jort Kelder is zóóóó 2000 | Carriere

  18. Pingback: ‘Mijn internet is ook wel eens zo traag als een slome drol’ | Carriere

  19. Pingback: Ga mensen beter maken, ofzo! | Carriere

  20. Pingback: Samenwonen doet wonderen voor je carrière | Carriere

  21. Pingback: Werk maken van je droombaan | Carriere

  22. Pingback: Bloggen, omdat je niet anders kan | Carriere

  23. Pingback: Twitter, terug naar het schoolplein! | Carriere

  24. Pingback: Beter een familiebedrijf… | Carriere

  25. Pingback: Massaal zwanger uit vrees voor ontslag? | Carriere

  26. Pingback: De NS schoonmaakdienst moet het Nieuwe Werken maar eens doorvoeren | Carriere

  27. Pingback: Wijze les: Laat een leek je product uitleggen | Carriere

  28. Pingback: Weet hoe je je boodschap moet verpakken | Carriere

  29. Pingback: Heel snel, heel succesvol worden in 2010 | Carriere

  30. Pingback: Ik doe opeens aan time-management | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>