‘Sterrenkijkers’ als grote winnaars uit de crisis

Vergeet alle positieve geluiden die je hebt gehoord over de crisis; dat we langzamerhand uit het dal zouden krabbelen, etc. Het dieptepunt moet namelijk nog komen… Zijn we al niet ziek van de Mexicaanse griep, dan zullen we het in het najaar wel worden van een blik op onze bankrekening.

Dat wil zeggen; als we trendwatcher Adjiedj Bakas, auteur van het boek ‘Beyond the Crisis’ moeten geloven. Alleen de mensen die ‘sterretjes kijken’ lijken de dans financieel gezien te ontspringen.

Trendwatcher 2009
Bakas, die uitgeroepen is tot Trendwatcher 2009, meent dat we het nu nog relatief goed hebben met z’n allen. En dat is ook zo. Het netto inkomen van mensen die werken is stabiel gebleven of zelfs hoger geworden dan vorig jaar door de lage inflatie. Alleen werklozen voelen het nu al met hun 7 procent inkomensverlies (volgens cijfers van de Rabobank).

“Na de zomer komen de grote klappen”, zegt Bakas in een persbericht over zijn boek ‘Beyond the crisis’, opvolger van ‘The Future of Finance’.

Deze harde klappen zullen over het algemeen niet gevoeld worden door mensen die op de sterren vertrouwen, oftewel de investeerders die advies van (betrouwbare) financieel astrologen opvolgen.

Opmerkelijk
Adjiedj Bakas interviewde er een aantal voor zijn boek en wat blijkt? Zij (de financieel astrologen dus) voorspelden de crisis vaak al jaren geleden, toen de meeste economen het nog niet zagen aankomen. “Verschillende miljardairs beleggen volgens adviezen van financieel astrologen. Door slim te beleggen en te hedgen, zijn deze mensen prima door de crisis gekomen. Sommigen melden mij nog steeds 25% jaarlijks aan winst op hun beleggingen te boeken, terwijl de meeste beleggers in de mineur zijn. Ik vind dat opmerkelijk.”

Slimme hedgefunds
Bakas voorspelt dan ook dat particulieren die beleggen op basis van astrologisch advies het goed zullen doen. Ook voorziet hij goede business voor slimme hedgefunds, zoals Paulson. “Dat zijn de winnaars van de crisis, net als juristen, accountants, deurwaarders en curators overigens.” 

Levensingrijpend?
Chinese topeconoom professor Wang Jiaban, die ook het voorwoord schreef, stelt: “Dit boek gaat uw leven veranderen.” Of het dat nu doet of niet… Feit is dat de lezers van Sprout Bakas tot de 30 meest invloedrijke Nederlanders beschouwen onder de 50 jaar. Daar zal dan wel een reden voor zijn.

Kapitalisme blijft
Bakas’ visie is in ieder geval erg interessant. Het kapitalisme? Dat is nog lang niet verdwenen, ook niet nu we er allemaal zo onze buik van vol lijken te hebben. Bakas zegt hierover: “Dat zit in de genen van mensen, er is geen alternatief. De economie ontwikkelt zich in seizoenen en eens in de zoveel tijd hebben we een economische winter, zoals nu.”

Eind april werd Adjiedj Bakas geinterviewd op BNR; luister hier dit interview eens terug. Wil je het (engelstalige) boek bestellen? Surf dan naar: Managementboek.nl Wil je dit boek graag gratis in de wacht slepen, wacht dan eventjes met bestellen; vanaf 28 juni kun je hier op Carriere.blog.nl meedoen aan een prijsvraag, waarmee je dit boek kunt winnen!

Bron: Bakas.nl

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Sterrenkijkers’ als grote winnaars uit de crisis

  1. Pingback: Win nu het boek ‘Beyond the crisis’ | Carriere

  2. Pingback: Winnaars boek ‘Beyond the Crisis’ bekend | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>