Vaders liever aan het werk, dan voor de kinderen zorgen

“Yeah! het is maandag! Ik mag weer aan het werk.” Weinig mensen zullen het denken, maar twee-derde van de vaders in Groot-Britannië denken het wel, zo blijkt uit onderzoek. 62 procent van de vaders geeft aan dat hun werk ze een welkome ‘ontsnapping’ biedt aan hun kroost, en zelfs meer (70 procent) is blij om het huishoudelijke reilen en zeilen over te laten aan de moeders.

Van de 3000 ondervraagde mannen, is 65 procent van mening dat het werk van de thuisblijfmoeder zwaarder is dan hun eigen werk. Een kwart van deze groep gaf zelfs aan dat ze meer uren in hun werk steken dan noodzakelijk, zodat ze minder tijd met hun kinderen hoeven te besteden.

Volgens Ian Beswetherick van Bounty, de ouders club die het onderzoek uitvoerde, beseffen werkende mannen nu pas hoe moeilijk hun partners het hebben. “Vandaag de dag willen de meeste, moderne vaders de verantwoordelijkheid voor de kinderen wel delen. Daardoor waarderen ze moeders’ harde werken steeds meer. Ook hebben ze het steeds moeilijker om de juiste balans te vinden tussen werk en thuis. Dit wordt ze nog moeilijker gemaakt, wanneer ze voor een ouderwetse baas werken die zelf van mening is dat een vrouw de kinderen moet opvoeden.”

Wat is jouw mening? Liever thuis bij de kids of aan het werk? Laat hieronder je reactie achter.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Vaders liever aan het werk, dan voor de kinderen zorgen

  1. Pingback: Merendeel werkende mannen wil ‘papadag’ | Carriere

  2. klarine

    Ik denk dat de combinatie van thuis zitten en werken erg goed is. Zit je niet alle dagen thuis tussen het kroost vieze neusjes af te vegen en luiers te verschonen. Kom je ook nog eens tussen het gewone volk waarmee je op niveau kunt praten. Het thuis zitten bij de kids wordt dikwijls onderschat. Ik werk partime en heb twee kids. Ik ben altijd vermoeider van een dag bij de kids thuis zitten dan een dag werken. Daarom zouden juist meer papa’s ook eens thuis alleen bij hun kids moeten zijn, een of twee dagen in de week. Kun je elkaar wat aflossen en heb je beiden een leuke baan. Daarnaast leer je elkaar meer te waarderen in de zorg voor de kinderen.

      /   Reply  / 
  3. Sjoukje

    Hoi Klarine, bedankt voor je reactie. Ben het helemaal met je eens. Logisch dat deze vaders uit dit onderzoek liever aan het werk gaan. Kinderen opvoeden kost gigantisch veel energie. En daarbij is het ook niet goed dat – wanneer je alleen met de kids bezig bent – je in een sociaal isolement kunt raken. Ik zou dus ook liefst – mochten we kinderen krijgen – de taken goed willen verdelen!

      /   Reply  / 
  4. gaetan

    Ja hallo weet ook wel hoe zwaar het is met 2 kleine jongens van volgende maand 3 en oudste 8,5 jaar.Maar heb mijn vriendin beloofd dat ik ging verder doen met hun opvoeding toen we wisten dat ze ging overlijden tgv. die vreselijke kanker.En is mij tot nu toe aardig gelukt.Zal nu in mei 2009 twee jaar zijn. Doe alles praktisch alleen maar werk nu gelukkig wel halftijds.De verantwoordelijkheid is zodanig en altijd maar regelen dat ik zeg als papa; chapeau voor die mensen die het alleen moeten doen want het word zwaar onderschat. Zijn wel 2 lieve schatten van kinderen die mij ook graag zien en die mij telkens toch opnieuw energie geven om verder te doen.bye bye

      /   Reply  / 
    1. Midlifer

      Nou, jij weet dus als geen ander hoe moeilijk het is om kinderen op te voeden. En hoe mooi het dus is om dat samen te kunnen verdelen qua baan en thuis zijn bij de kinderen. Daarom ben ik het helemaal met de vorige schrijfsters eens. Maar jouw situatie is ook zo heel anders. Knap hoe je dat echt helemaal in je eentje klaarspeelt. Ik was van ons tweeën vroeger ook degene, die thuis bleef i.v.m. de kinderen en had dus helaas ook geen baan. Maar toen was dat gewoon nog niet zo gangbaar voor vrouwen met een gezin en bovendien had ik dat ook niet gekund met onze 5 kinderen. Ik ben dol op ze maar ik had ook graag de mogelijkheid voor zo’n combi-life gehad, als ik het over kon doen. Dus ik heb in bepaald opzicht best vaak alleen voor de opvoeding gestaan. Alleen had ik een sterke steun in de rug – mijn man hielp zoveel mogelijk, hij had alleen zo’n drukke baan waardoor dit niet altijd mogelijk was – en dat moet jij dus helaas missen. Sterkte ermee.
      Groetjes Midlifer

        /   Reply  / 
  5. ool

    hallo,

    1 kind werken allebij heb geen tijd voor koken,dus magnetron of afhaalmaatijd want we zijn beiden pas ten 6 uur thuis,kids ophalen eten en op bed,we hebben geen tijd meer voor elkaar en zien beiden onze carriere op nummer 1 staan,het weekend is voor ons ontspanning en brengen de kinderen vaak weg omdat we gestressd en moe zijn. ik wou dat ik thuisblijf moeder was. we weten in iedere geval dat we geen 2e kind willen want daar is geen tijd voor.ik mis de eerste woordtjes,stapjes,zindelijk maken en alles dit wordt door een opvangouder gedaan die 5/6 kinderen heeft ben bang dat mijn dochter niet de volle aandacht krijg maar dat is dan jammer want in deze maatschappij moet je allebij werken carriere staat op nummer 1 en de rest komt later wel.ik vindt het zeer jammer dat ze de aanrechtsubsie er af willen hebben het is maar een klein bedrag maar de kinderen zijn er wel beter af mee! ik kan niet met mijn naar gym of het zwembad als het mooi weer is haar ophalen van school en haar verhalen en tekeningen aanhoren,als er wat gebeurd moet de opvangouder er heen ik maak heel veel dingen niet mee! ze worden al zo snel groot maar ja zo zullen we strak allemaal wel moeten leven mijn man werkt full time en verdient niet zo veel maar 1400 p/m daar kunnen we niet van leven dus ik moet wel.ik werk ook full time en kom thuis met 2000 euro.

    thuisblijf moeder moet er blijven dat is het beste voor de kids.
    of carriere maken of kinderen tijd voor beide is er bijna niet als je 8 uur werkt op een dag!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>