Rubriek: Cartoons

Reflectiemomentje: Jaaroverzicht in Polls

Schrik niet… morgen is mijn laatse blogdag. Zoals jullie weten staat er regelmatig een poll op carriere.blog.nl. Het leek me daarom passend om een samenvatting te geven van de meest populaire polls van dit jaar. Hieronder laat ik wat resultaten de revupasseren waardoor we meteen een mooie weerspiegeling krijgen van wat de afgelopen periode onder

Lees verder...

Generatie vs Talent

Ben jij nog oldschool en zijn je meeste medewerkers van een andere / jongere generatie? Snap jij die vreemde baas uit de steentijd niet? Talent overstijgt alle leeftijden (en dus generaties) en wordt steeds belangrijker. Ben jij dat talent?

Lees verder...

Werknemer 3.0

Ben jij al helemaal werknemer 3.0? Nog steeds een werknemer 2.0? Of (erger kan haast niet) een werknemer 1.0! Bestaan ze nog? Nou ga er maar van uit van wel. Realiteit is dat de meeste van ons tussen werknemer 1.0 en 2.0 zweven. Verandering kan snel, moet snel, maar gaat niet altijd snel / makkelijk.

Lees verder...

Als vee behandeld worden

Soms heb je het gevoel dat we allemaal maar nummers zijn. Niet alleen in de wachtrij bij de slager, on hold bij de belastingdienst of wachtend op een medewerker bij een telecommaatschappij. Ook in de werving- en selectie behandelen sommige recruiters / consultants mensen als producten. Niet de bemiddeling of optimale match staat voorop, nee

Lees verder...

Overgeleverd aan de manager

Talentmanagement is een HOT item. Vroeger was de groei die je in een bedrijf  kom maken afhankelijk van je relatie met de leidinggevende. Immers vrienden van de baas krijgen de beste baantje en de leukste opdrachten. Maar gelukkig is dat allemaal verleden tijd. Toch?

Lees verder...

Zo ziek als een…

De griepepidemie raast alweer een tijdje door Nederland. Gelukkig dit jaar minder paniek voor de Mexicaanse griep (h1n1 virus). Maar iedereen kent wel iemand die momenteel ziek is. Nu je het zegt, ik voel zelf ook een griepje opkomen

Lees verder...

Make a difference

Het is al langer bekend: actions speak louder then words. Hoe vaak wordt er wel niet iets beloofd (bijvoorbeeld door de politiek) wat daarna totaal “vergeten” wordt of onrealistisch blijkt.

Lees verder...

Your special

Yes, je mag een speciale opdracht uitvoeren of je hebt een plekje in een projectgroep bemachtigd. Leuk, wat afwisseling en/of erkenning van talente/inzet! Be careful what you wish for!

Lees verder...

Hello! Huh?

Spreekwoorden, dialecten, kinderbrabbel, BrEzErTaAl, #Twitterhashtags en Sms-taal. Geen wonder dat we elkaar zo af en toe niet begrijpen. Ook op de werkvloer zijn veel voorbeelden van miscommunicatie te vinden!

Lees verder...

Life Is Like A Box Of Chocolats

Als we de media moeten geloven heeft iedereen / of staat iedereen op het punt om last te krijgen van een burn-out, bore-out, winterdepressie, mid-life of quarter-life crisis. Jij hebt toch ook minimaal last van een 16:00 uur dip?

Lees verder...

Werkeloos zijn is niet erg!

Barney Stinson van de tv serie “How I Met Your Mother” heeft inspirerende foto’s + teksten (motivational posters) op de muur van zijn kantoor hangen. Ik denk dat we deze “Motivational Poster” niet snel zullen aantreffen

Lees verder...