Personeel Dell aangemoedigd om onbetaald vakantie te vieren

DellHet Amerikaanse informaticabedrijf Dell wil besparen en doet een oproep aan zijn werknemers om onbetaald verlof te nemen. Het bedrijf gaat ook geen aanwervingen meer doen. Dat meldde een woordvoerder van Dell dinsdag.

De CEO en stichter van het bedrijf, Michael Dell, richtte maandag een dienstnota aan de werknemers waarin hij hen voorstelt om vijf dagen onbetaald verlof te nemen in de periode tussen nu en eind januari. Daarmee zou het concern, dat bijna een grootscheepse ontslagronde heeft afgerond, concurrerender moeten worden. 

"We vragen werknemers om te overwegen om op vrijwillige basis met onbetaald verlof te gaan. Dat is een flexibele manier voor het bedrijf om de kosten te verlagen", aldus een woordvoerder tegenover persbureau Reuters.

Dell, de grootste pc-fabrikant ter wereld na Hewlett-Packard, kampt al tijden met het probleem dat investeringsbeslissingen van klanten worden uitgesteld wegens de verslechterende economische omstandigheden. Daardoor is de winst in het eerste half jaar flink onder druk komen te staan.

Bron: ANP

Zou jij onbetaald verlof nemen als het je baas zou helpen en je hierdoor wellicht niet ontslagen wordt?
Laat het hieronder weten.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>