Record starters in 2008 zeker verbroken

“Het record startende ondernemingen van vorig jaar (103.000 startende ondernemingen) wordt dit jaar zeker verbroken”, aldus de Kamer van Koophandel. Het aantal starters ligt nu al 8 procent hoger dan vorig jaar om deze tijd, ondanks de ongunstige economische vooruitzichten.

De twee regio’s die het hardst groeien, zijn Amsterdam met 17% groei en Den Haag met 16% ten opzichte van 2007. De groei van aantal starters is vooral te zien onder vrouwen en 60+’ers.

Mentaliteit starters positief
De Startersdag op 1 november werd dan ook niet voor niets goed bezocht. Op deze informatiedag gaven KvK's van Nederland op de vestigingen informatie over het beginnen van een bedrijf. Op 24 plaatsen in het land konden potentiële ondernemers zich via infomarkten, workshops en individuele gesprekken op de hoogte stellen van wat er komt kijken bij het eigen-baas zijn.

De mentaliteit van starters die op 1 november de Startersdag bezochten, blijkt positief. “Het is altijd moeilijk om te starten, dus of we dat nu doen of over twee jaar. Dat maakt volgens mij niet zoveel uit”, zegt een van de bezoekers.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Record starters in 2008 zeker verbroken

  1. Pingback: Starters in beeld | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>