Mannen vaker op zoek naar werkende vrouw

Trend: mannen zoeken vaker een partner die kan bijdragen aan het huishouden

Steeds meer mannen zetten hun zinnen op een partner of echtgenote die succesvol is in haar carriere. “In tijden van economische terugval, proberen mensen meer stabiliteit te vinden. Het aantal mannen op zoek naar werkende vrouwen is in de afgelopen tijd toegenomen met 15 procent“, dat zegt Vibhas Mehta die aan het hoofd staat van de relatie en dating-site Shaadi.com uit India.


Het lijkt een trend te zijn die wereldwijd aanslaat. Ook in de Verenigde Staten en Mumbai zijn mannen vaker op zoek naar een werkende vrouw. Vivek Khare die de dating website Jeevansathi.com runt zegt: “Mannen willen een partner die financieel kan bijdragen aan het huishouden.” 

Britse mannen: ‘vrouwen liever thuis’
In Groot-Britannië daarentegen zien mannen ondanks de economische crisis hun vrouw het liefst achter het fornuis, zo blijkt uit een recent onderzoek van de Britse krant The Observer. Volgens de Britten behoren vrouwen in eerste instantie een goede moeder en echtgenote te zijn. Opmerkelijk is dat met name Britse jongeren dit vinden. Liefst 40 procent van hen stelt dat het beter is dat moeders met jonge kinderen thuis blijven.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen vaker op zoek naar werkende vrouw

  1. Pingback: Zijn vrouwen betere bazen? Bekijk het filmpje | Carriere

  2. elswittem

    Hallo! 

    Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben een tijd geleden nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en inlognaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

    Ik dacht ik stel me even terug voor

    Weet iemand een idee om een extra inkomen te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na een moeilijke periode. Ik heb een zoon van 12 jaar dus alle tips zijn welkom!

    bedankt voor de moeite,

    Els Wittem

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>