Borstvergroting in de baas zijn tijd

Medewerkers van de gemeente in Tameside (Greater Manchester, Groot-Britannië) hoeven geen vakantiedagen meer op te nemen als zij een cosmetische ingreep willen ondergaan. Een borstvergroting? Vet wegzuigen? Het kan – met onbetaald verlof – in de baas zijn tijd. De voorzitter van de gemeenteraad geeft aan dat een cosmetische ingreep een “stressvolle ervaring is en dat de gemeente met flexibiliteit ten opzichte van dit soort ingrepen een positieve attitude wil genereren bij de medewerkers.”

Het nieuwe beleid geldt voor alle stafmedewerkers, behalve voor leraren en andere schoolmedewerkers. Een groot aantal medewerkers heeft al aanspraak gemaakt op deze zogenaamde life-choice procedures, zoals borstvergroting en liposuctie. Wanneer de procedures puur en alleen voor cosmetische redenen aangevraagd worden, zal het management een aantal opties met de medewerker in kwestie doorspreken, waaronder onbetaald verlof. Ook zullen managers met hun staf bespreken hoe zij hun tijd zullen inhalen of goedmaken door extra vakantiedagen te kopen. Voorheen moest de staf vakantiedagen opnemen, behalve wanneer ze een doktersadvies konden overleggen.

“Walgelijke verspilling”
De opositie in de gemeenteraad is absoluut op dit besluit tegen en noemt het “een walgelijke verspilling van tijd en geld”. Tory group leider John Bell is niet alleen tegen borstvergroting in de baas zijn tijd, maar vindt bovendien dat dergelijke praktijken ongehoord zijn binnen de publieke sector.    

“Politieke spelletjes”
Het nieuwe beleid, dat nog geen vaste vorm heeft, zal gelden voor uiteenlopende operaties, zoals vasectomies, sterilisaties, ooglasering en cosemetische ingrepen. De gemeenteraad geeft toe dat het beleid extra geld zal kosten, maar meent dat de kosten beperkt zullen blijven. Joe Kitchen, HR hoofd van het gemeentehuis verdedigde het nieuwe beleid en beschuldigde de opositie van “het spelen van een politiek spelletje” met gevoelige onderwerpen. “Als iemand een cosmetische ongreep wil, omdat hij of zij ongelukkig is met zijn/haar uiterlijk, is bijzonder verlof zeker gerechtvaardigd”, voegt Samantha Dunbar van de Kamer van Koophandel toe.

Bron: Dailymail

Lees ook:
- FNV platgebeld over nachtwerk en borstkanker
- Botox als redmiddel carriere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>