Amerikanen komen steed vaker te laat op het werk

Ondanks dat de Amerikaanse arbeidsproductiviteit fors toeneemt tijdens de crisis, zoals het Financieele Dagblad recent meldde, komen Amerikaanse werknemers steeds vaker te laat op hun werk. Dit blijkt uit een onderzoek, waarvan de resultaten deze week bekend werden gemaakt.

Bron: www.Careerbuilder.typepad.com

Files, slaapgebrek en kinderen
De meest gebruikte excuses zijn: verkeer, gebrek aan slaap en het helpen van de kinderen bij het klaarmaken voor school of dagopvang. Aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de carrièrewebsite Careerbuilder.com, deden door heel de VS 3.259 HR-managers en -professionals mee, plus ruim 8000 medewerkers. Een op de tien medewerkers geeft hierin aan minstens twee keer per week te laat op het werk te verschijnen.

Het onderzoek toont aan dat het aantal laatkomers groeit. Vorig jaar bleek namelijk uit hetzelfde onderzoek dat 15 procent minstens een keer per week te laat op kwam dagen, nu is dat 20%.

Kapot knipperlicht
In de poll werden verder ook de meest bizarre laat-kom smoezen en excuses verzameld. Zo meldde een persoon dat hij/zij genoodzaakt was een tweede douche te nemen, na in een spinnenweb gelopen te zijn. Een vrouw geeft aan dat haar man het grappig vond om de autosleutels te verstoppen, terwijl een derde persoon beweerde dat het linker richtingssignaal van zijn auto stuk was, waardoor hij continu rechts moest afslaan om bij het werk te komen.

En komen al die laatkomers daar dan zomaar mee weg? Nee, natuurlijk niet. Een op de drie managers geeft aan wel eens een medewerker te hebben ontslagen, omdat hij/zij te laat kwam opdagen. Dus laatkomers blijven in veel gevallen niet ongestrafd…

Bron: Reuters.com

Kom jij wel eens te laat? Of heb jij wel eens een slappe of wellicht juist originele smoes bedacht voor je late komst? Laat hieronder je reactie achter.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>