“Geef moeders drie jaar onbetaald verlof”

Het zwangerschapfsverlof is veel te kort. Zo beweert een stel onderzoekers uit Groot-Britannië. Zij concluderen na een uitgebreid onderzoek te hebben gedaan dat twee jaar duurde. Onder de noemer ‘A Good Childhood’ bekeken zij wat de beste omstandigheden zijn voor kinderen om in op te groeien.

Hieruit blijkt dat een kind zijn of haar moeder na de geboorte eigenlijk nog drie jaar nodig heeft om echt tot ontplooing te komen. Dus zou de moeder het beste voor drie jaar lang, onbetaald weliswaar, moeten thuisblijven, met de garantie om daarna haar baan terug te krijgen.

Werkende moeders
De twee belangrijkste veranderingen die het leven van kinderen moeilijker heeft gemaakt zijn de moeders die gaan werken en de ‘explosie’ aan echtscheidingen, zo schrijft de Belgische krant, Het Laatste Nieuws. “70 procent van de moeders met een baby tussen 9 en 12 maanden oud heeft betaald werk verricht. 25 jaar geleden was dat nog maar 25 procent. Dat betekent een enorme verandering: kinderen worden door iemand anders verzorgd dan hun ouders.”

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>