AIG medewerkers moeten vrezen voor hun leven

Het is een ding om banken en verzekeraars de schuld te geven van de crisis, maar het is toch wel erg laag bij de gronds om medewerkers doodsbedreigingen te sturen.

Waar Citigroup medewerkers al wordt aangeraden om zich vooral casual te kleden, zodat ze niet op bankiers lijken, krijgen AIG medewerkers (de grootste verzeraar ter wereld) doodsbedreigigen in hun brievenbus.

Kortzichtig
Terwijl degenen die echt schuldig zijn aan de zogenaamde credit default swaps bij AIG uiteraard veilig ergens verstopt zitten, worden onschuldige medewerkers – die veelal gewoon hun werk doen/deden – en hun families bedreigd. Het is een omgekeerde wereld en ook kortzichtig van de mensen die zich hiertoe verlagen.

Wat vind jij?
Kun je je voorstellen dat mensen dit soort dingen doen? En hoe zou hier een einde aan gemaakt kunnen worden? Zelf ben ik van mening dat het inderdaad kan helpen als de echte schuldigen aan de crisis ‘sorry’ zeggen. Dat zeg ik met name voor de slachtoffers en niet op de manier zoals onze Woutertje dat nog kort geleden voorstelde, want hoe hij zijn handen hiermee in onschuld probeerde te wassen, slaat natuurlijk alles.

Dear AIG, I Quit
Lees hier ook de (engelstalige) ontslagbrief van een van de directeuren van AIG. Aan de ene kant vind ik het knap dat deze man zo in de openbaarheid treed. Dat wil zeggen, als het oprecht is. Aan de andere kant zou je natuurlijk kunnen zeggen dat hij misschien juist de makkelijke weg kiest, doordat hij er op deze manier afstand van neemt…

Bron: Current.com

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “AIG medewerkers moeten vrezen voor hun leven

  1. Debora

    Ik vind het bedreigen van mensen per definitie onacceptabel. Maar helaas verbaast het me niet. De westerse mens blijkt steeds slechter in staat de realiteit te accepteren en lijkt daarnaast steeds gewelddadiger te reageren op stress.
    Het zou mooi zijn als men sorry zou kunnen zeggen, maar in de Amerikaanse claim-cultuur kan dat niet. Iemand die sorry zegt wordt gelijk aangeklaagd waarbij de rechter de ‘sorry’ zal uitleggen als ‘vind zelf ook dat ‘ie schuldig is’.

      /   Reply  / 
  2. Manuel

    Tja, wanneer ben je schuldig als je gewoon je werk doet. Alleen als je de wet breekt? Wie is er dan wel schuldig? Of zijn we allemaal slaven van het systeem?
    Dit bedrijf heeft samen met de amerikaanse overheid de amerikanen voor zo’n 200 miljard $ opgelicht. Zo’n 800 dollar per Amerikaan, zonder dat hier verdere verantwoording voor afgelegd wordt. Logisch dat mensen kwaad zijn en hunfrustatie uiten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>