In een potje plassen voor een werkloosheidsuitkering?

Eerst in een potje plassen alsjeblieft...

Als het aan republikein Craig Blair ligt, moet iedereen die zich in West-Virginia (VS) aanmeldt voor een werkloosheidsuitkering en voedselbonnen, aantonen dat ze niet aan de drug zijn. De politicus kwam met een wetsvoorstel, waarbij werklozen willekeurig getest zouden kunnen worden op drug. Dit onderbouwt hij op zijn website: Notwithmytaxdollars.com.

Zorgen belastingbetaler
Blair en zijn aanhangers zeggen dat druggebruik toeneemt en belastingbetalers zich steeds meer zorgen maken over hoe de overheid hun belastinggeld besteed. “De boodschap die we hiermee willen geven, is dat we ten eerste de belastingbetaler en de manier waarop hun geld wordt uitgegeven, dienen te respecteren”, aldus de republikein. Verder neemt het druggebruik volgens Blair epidemische vormen aan. Niet alleen in West-Virginia, maar in de gehele Verenigde Staten.

60 dagen afkicken
Zou zijn wet erdoor komen, dan zou iedereen die zich aanmeldt voor sociale bijstand, werkloosheidsvoorzieningen en voedselbonnen, zich moeten laten testen op drug. Iemand die dan toch aan de drug blijkt te zijn, mag wel van de voorzieningen gebruik maken, maar krijgt 60 dagen om af te kicken. Zodra hij of zij na deze periode nogmaals positief wordt getest, mag hij of zij voor twee jaar lang geen gebruik maken van de voorzieningen.

“Het lijkt ironisch dat sociale bijstand en de werkloosheidsvoorzieningen er voor zijn om mensen weer aan het werk te helpen, maar hoe is dat mogelijk als mensen aan de drug zijn?”, vraagt hij zich af.

Zelfde doen in Nederland?
Op zich heeft Blair hier wel een punt mee natuurlijk. Misschien moeten we dit in Nederland ook maar invoeren? Reken maar dat er een hoop mensen hun uitkering kwijt zouden raken. Of is het onmenselijk om deze mensen – die er vaak al zwaar doorheen zitten doorgaans - ook nog te ‘beroven’ van hun primaire levensbehoeften. Wat vind jij? Een alcohol- en drugtest voor onze werklozen of niet? 


Wat heeft die presentator trouwens een irritante stem, maar dat terzijde ;-)

Bron: CNN.com

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “In een potje plassen voor een werkloosheidsuitkering?

  1. Debora

    “De boodschap die we hiermee willen geven, is dat we ten eerste de belastingbetaler en de manier waarop hun geld wordt uitgegeven, dienen te respecteren”
    Lijkt mij onzin. Belasting geld wordt standaard uitgegeven aan van alles waar het volk het niet of maar beperkt mee een is: oorlog in Irak, financiele steun aan bedrijven die dreigen om te vallen. En dat beetje geld dat ze in de VS dan nog uitgeven aan uitkeringen, daar gaan ze opeens een moraal aan vast hangen? Hypocriet.

      /   Reply  / 
  2. Ed

    Drank en Drugs gratis verstrekken !
    Wedden dat die markt dan snel instort !
    Is dat probleem ook weer opgelost !
    En het scheelt heel veel verzekerings-premies !
    En als alle drank en drugs op zijn gaan
    degenen die het toch niet kunnen laten
    of vroeg de pijp uit of gaan het zelf
    maken of kweken; lekker laten gaan !
    Maar er zal weer een kliekje zijn die
    het daar niet mee eens is, omdat ze
    anders niks meer verdienen ….
    ERG, he !
    Niet bang zijn dat het banen zal gaan kosten;
    die banen waren er toch al door
    iemands ellende !

    groetjes,
    KONSALIK

      /   Reply  / 
  3. Debora

    Zou je trouwens wel alcohol mogen kopen van je uitkering? ;)

      /   Reply  / 
  4. Ed

    uitkering ? waar heb je het over ?
    en wat ik daarmee doe is mijn zaak 1
    sorry, maar ik ben effe aan het scoren !
    zometeen gaat het licht uit !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>