Internetten voor de lol boost productiviteit medewerkers

De fanatieke surfers onder ons doen het beter op kantoor dan de mensen die alleen maar ‘braaf hun werk doen’. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als je regelmatig es op Hyves, Facebook, Nujij.nl of andere leuke sites zit, je productiever bent gedurende kantooruren dan degenen die dat achterwege laten.

WILB

In het onderzoek doet 70 procent van de 300 medewerkers – die ondervraagd werden – wel eens aan het zogenaamde ‘Workplace Internet Leisure Browsing (WILB)’. “Mensen die voor hun lol op het internet rondkijken – met een redelijke limiet van 20 procent van hun werktijd – zijn ongeveer 9 procent productiever dan degenen die dat niet doen”, aldus Dr. Croker, van de Universiteit van Melbourne, uitvoerder van het onderzoek.

“Bedrijven spenderen miljoenen op software om ervoor te zorgen dat hun medewerkers niet bij YouTube en andere sites kunnen komen. Simpelweg omdat ze menen dat ze deze sites hen miljoenen in productiviteit zouden kosten. Dat is dus niet altijd het geval.”

Verhoogde productiviteit
Het lezen van nieuwssites en het zoeken van productinformatie zijn de meest populaire WILB-activiteiten, terwijl het spelen van online spelletjes en het kijken van YouTube filmpjes ook hoog scoren. “Mensen hebben het nodig om af en toe hun activiteiten even los te laten, zodat ze hun concentratie terugkrijgen.”

Hogere concentratie
“Denk maar eens terug aan hoe het was toen je nog een studie deed. Na 20 minuten in de klas ging je concentratie waarschijnlijk al naar beneden en na een pauze was je concentratievermogen weer hersteld”, zegt Dr. Croker. “Korte pauzes, waarin je even surft op het internet, zorgen ervoor dat de geest even uitrust zodat je uiteindelijk een hogere concentratie hebt voor de rest van de dag, met als resultaat een verhoogde productiviteit.”

Een goed excuus dus voor ons WILB-surfers om eens wat vaker online te zijn in de baas zijn tijd. Toch? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: The Sydney Morning Herald

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>