Israëlische kranten fotoshoppen vrouwen uit het kabinet

Kijk, als je er iets op tegen hebt als een vrouw de politiek in gaat, te feministisch is of te veel bezig is met haar carrière, ok. Maar om nou vrouwen weg te fotoshoppen uit het kabinet, dat gaat wel heel erg ver. Twee zwaar Joods-Orthodoxe kranten hebben een foto van het nieuwe Israëlische kabinet zo bewerkt dat de twee vrouwen die in het kabinet zitten, niet meer op de foto staan.

Zoek de verschillen...

Aantasting?
De twee vrouwlijke ministers Limor Livnat en Sofa Landver stonden op de officiële foto van de inauguratie van het nieuwe kabinet. Een van de kranten, Yated Neeman, verving de vrouwen door mannen, terwijl de Shaa Tova ze gewoon ‘verwijderde’. Het publiceren van foto’s van vrouwen wordt door veel streng Joods-Orthodoxen gezien als aantasting van ‘haar vrouwelijke ingetogenheid’. Andere Israëlische kranten pikten dit gelukkig vrij humoristisch op door beide foto’s te plaatsen met het bijschrift: ‘Zoek de vrouw’.

Weinig respect
Ik zou zeggen: als je als krant geen foto’s van vrouwen wilt plaatsen, prima. Ik kan me er iets bij voorstellen, want het gaat wel om vrijheid van pers, meningsuiting, etc. Maar als je dan toch geen foto’s van vrouwen wilt plaatsen, zou ik zeggen: plaats dan geen foto. Of plaats individueel foto’s van de ministers, in plaats van dat je de vrouwen weg fotoshopt alsof ze niets zijn. Ik ben zelf absoluut geen feminist, maar ben wel van mening dat vrouwen best gewaardeerd mogen worden voor wat ze doen: of het nu in de politiek is, op hun werk of als ze voor hun gezin zorgen. Met deze actie tonen deze kranten – naar mijn meing – weinig respect voor de taak die deze vrouwen nog wacht als ministers in het kabinet.

Bron: Dvorak.org

Ben benieuwd wat jij hiervan vindt. Laat vooral hieronder je (goed onderbouwde) mening achter… Aan loze kreten als dat het allemaal aan religie zou liggen, hebben we weinig natuurlijk ;-)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Israëlische kranten fotoshoppen vrouwen uit het kabinet

  1. birtanem

    Echt belachelijk dat ze zich daarvoor gewoon schamen. niet te geloven accepteer ze dan van te voren niet in het kabinet dan van de foto weg halen achterlijk gewoon.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>