Vrouwen in UK verdienen 60% minder dan mannen

Ben je vrouw en zit je er aan te denken om in Londen aan de slag te gaan? Hou er dan rekening mee dat wellicht wel tot 60 procent minder kunt gaat verdienen dan je mannelijke collega’s die hetzelfde werk doen. Zo blijkt uit onderzoek van the Equality and Human Rights Comission (EHRC). Bij seniors ligt de salariskloof gemiddeld op 45 procent minder per uur, terwijl het salaris voor de juniors ongeveer 16 procent lager ligt.

Mager
Ook komt in dit onderzoek weer naar voren dat het aantal vrouwen op managementniveau nog steeds mager is. Trevor Phililips, voorzitter van de commissie, zegt hierover: “De cijfers die we vandaag presenteren zijn schockerend en laten zien dat de salariskloof – met name in de financiële sector – juist groter is geworden. Vrouwen nemen daar vooral de lager betaalde banen in en slechts enkelen breken door tot de top.”

Geen gelijke status
“Wanneer je kijkt naar deze cijfers, is het duidelijk dat vrouwen geen gelijke status of gelijke beloning kennen”, meent hij. Volgens Phillips wil niemand deze oneerlijke situatie tolereren, met name de bedrijven zelf niet. “We verliezen de vrouwen of maken geen gebruik van hun talent. Dit kunnen we ons niet veroorloven in deze moeilijke tijden.”

Statistieken
Cijfers van het kantoor voor nationale statistiek in Groot-Brittannië publiceerde afgelopen jaar cijfers, waaruit blijkt daat de salariskloof in de hele Britse economie is toegenomen met 0,1 procent tussen april 2007 en april 2008. Dat laatste lijkt niet zo schocking; wat is nu 0,1 procent? De toename verbaast mij ook niet. Logisch dat we in de crisis zijn beland. Géén vrouw aan het stuur, bloed aan de muur…
;-)

Bron: Women in technology

PS. Overigens is het ook bij onze Zuiderburen nog steeds geen vetpot voor de vrouwen. Daar werd van de week weer wat afgesteggeld over de salariskloof.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen in UK verdienen 60% minder dan mannen

  1. Frederieke

    Daar moeten ze juist tegen vechten! Als ze daar allemaal genoegen nemen met minder betaalde banen zal daar nooit verandering in komen. Waarom is dit in Nederland anders? Waarom heeft het grootste gedeelte van de vrouwen hier wel goed betaalde banen? In ieder geval niet zo’n degelijk verschil met de mannen. In Zuid-Limburg waar ik werk, wordt er niet op deze manier gediscrimineerd. Of zie ik dat verkeerd? Er zijn in ieder geval genoeg leuke banen. Misschien zit het hem daar in. Kijk maar eens op http://www.zuidlimburg.nl voor een volledig overzicht daarvan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>