Twitter geeft persoonlijke gegevens door aan bedrijven

Op zich is Twitter hardstikke leuk en kun je er veel mee doen (zie mijn vorige post). Echter, dan moeten ze niet met je gegevens gaan rotzooien. Toch?

Zojuist een verontrustend artikel gelezen, waarin bekend wordt gemaakt dat Twitter persoonijke gegevens van mensen doorsluist, wanneer zij gebruik maken van een merk- of bedrijfsnaam. Zo gaven ze de gegevens door aan Skype van een onwetende twitteraar die zichzelf had geregistreerd onder de gebruikersnaam Skype.

Genegeerd
De betreffende persoon, Stephanie Robesky, zegt dat ze deze gebruikersnaam had geregistreerd, omdat zij op het moment van registratie bij Skype werkzaam was. “Ik was al vergeten dat ik onder deze naam een account had lopen bij twitter, totdat ik door Skype gecontacteerd werd”, zo blogt ze. De voormalig Skypemedewerkster vertelt dat ze een e-mail kreeg van haar ex-werkgever, waarin haar gevraagd wordt waarom ze de toegangscodes voor de Skype account bij haar vetrek niet heeft doorgegeven aan haar baas. Hierop geeft ze aan: “Ik weet zeker dat ik de gegevens heb doorgegeven aan iemand bij marketing, maar op dat moment was Twitter nog niet zo bekend en dus is het naar alle waarschijnlijkheid genegeerd.”

Heeft Twitter het recht?
De vraag die hierin centraal staat is of Twitter het recht heeft om gebruikersinformatie in bepaalde gevallen door te geven aan bedrijven. Bovendien, hoe en waarom bepaalt Twitter of een bedrijf het alleenrecht heeft op een naam, ten opzichte van een individu?

Stephanie mailde aan Twitter: “Dit is een aantasting van mijn privacy en eerlijk gezegd druist het waarschijnlijk ook regelrecht tegen jullie eigen privacy policies in. Het is onprofessioneel van uw team om gebruikersinformatie – ongeacht de omstandigheden – door te geven aan derden. Dat zouden we nooit hebben gedaan bij Skype. Zelfs niet als Obama zelf niet zou kunnen inloggen in zijn account. Ik hoop dat u en uw team in de toekomst betere privacy maatregelen zullen nemen”, zo adviseert ze Twitter. 

Wat is jouw mening over deze zaak? Twitter gaf deze gebruikersinformatie van Stephanie door, zonder haar zelfs op de hoogte te stellen… Kan dat zomaar? En maakt dit jouw ook voorzichtiger met dit soort social networking sites? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: uk.techcrunch.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>