Alle werklozen verplicht aan de plastische chirurgie

“Als je erg lelijk bent EN je bent ook nog werkloos, dan is dat dubbel zo zwaar.” Dat zegt Dr. Jesse Jamison, een (serieus) professioneel psychiater. In de VS lijkt het gewoonte te worden dat steeds meer - met name lelijk mensen dus - toevlucht nemen tot de plastische chirurgie om te redden, wat er te redden valt. “Als het je zelfvertrouwen boost”, waarom niet?”, aldus dezefde psychiater.

Ach ja, ‘et zit allemaal van binnen. Toch?

Minder kans
Je CV? Je prachtige sollicitatiebrief? Dump maar in de prullenbak die hap. Als je lelijk bent maak je sowieso al minder kans op die ene baan. Uit onderzoek is namelijk al veel vaker gebleken dat de knappe mensen (je weet wel; het soort dat wij voorgeschoteld krijgen op tv) veel beter scoren dan lelijkerds. Dus ook de wat kleinere mensen, zoals jij en ik… Alleeen de wat langere beauties komen aan de bak.

Borsten laten doen
Eerder werd al bekend gemaakt, door een organisatie voor plastiche chirurgie uiteraard, dat steeds meer vrouwen hun borsten laten doen, omdat ze denken dan meer kans te maken op een baan. Sja…

Jong en jeugdig
En nu weer heb je plastich chirurgen - en dit doen ze natuurlijk vooral om in the picture te komen - die beweren dat dit de reden is voor mensen om wat aan hun uiterlijk te laten doen. Zo zegt ene Dr. Olivsh Hamish die gespecialiseerd is in de face lifts (gezichtslift = pijnlijk): “Voordat de economie in elkaar zakte wilden mensen vooral meer plezier in het leven hebben – en dat bereiken met een operatie -. Nu is plastische chirurgie voor sommigen noodzakelijk geworden. Lelijke mensen kunnen niet vertrouwen op hun vaardigheden. Dus willen ze er jong en jeugdig uitzien om mee te kunnen concurreren voor een baan.”

Promotie
De Amerikaanse Society of Plastic Surgeons (ASPS) deed hier uiteraard onderzoek naar en ze concluderen (logischerwijs): “Amerikaanse vrouwen die cosmetische chirurgie overwegen, doen dat vooral omdat ze beter kunnen dealen met de concurrentie op de werkvloer. 13 procent van de 756 (lijkt me nog niet veel) vrouwen tussen 18 en 64 zouden een cosmetische ingrijp ondergaan om meer zelfvertrouwen te kweken, zodat ze kunnen opboksen tegen de concurrentie op de arbeidsmarkt. Zo’n 3 procent gaf aan al een ingreep te hebben ondergaan om hun waarde op de werkplek te vergroten (zeker van voren), terwijl 73 procent meent dat een jong uiterlijk een grote invloed heeft op de sollicitatie, het maken van promotie of het werven van nieuwe klanten.”

Misschien een ideetje voor het CWI? Alle werklozen verplicht (bij voorkeur uit eigen zak) een plastische ingreep? Zo niet, dan hebben ze (vooral de lelijkerds) geen recht op een werkloosheidsuitkering

Wat denk jij? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: Manicattack.com

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Alle werklozen verplicht aan de plastische chirurgie

  1. Debora

    Mijn hemel waar gaat de wereld heen. Steeds meer mensen lijken te vinden dat anderen jouw geluk mogen dicteren. Maakt de buurman een opmerking over je gewicht? Ga afvallen! Kijkt de baas je wat vreemd aan: plastische chirurgie, nu!
    Je wordt nooit gelukkig en krijg nooit zelfvertrouwen wanneer je deze dingen laat afhangen van wat de hele rest van de wereld van je wil. Leer daarentegen om jezelf te accepteren en je geluk en zelfvertrouwen spingen omhoog. En een gelukkig mens dat in zichzelf gelooft is een aantrekkelijk mens. Alleen al de veranderde houding (recht zitten, e.d.) zorgt daar voor.

      /   Reply  / 
  2. tessa

    je hebt gelijk. iedereen wordt beoordeeld op uiterlijk! niemand geeft meer echt op innerlijk.
    overal waar je komt.. ook hier de reclames hier onder:
    Je Lichaam verstrakken?
    Sport BH na borstoperatie.

    als je je mooi vind straal je dat uit! so be happy!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Politica laat benen breken om langer te lijken | Carriere

  4. C.

    trek er niks van aan wat anderen zeggen. ik hbe zelf ook overgewicht, en ben vroeger veel gepest. maar ik liep me niet meer op me kop zitten en sindsdien deden ze niks meer. ik probeer zelf af te vallen maar dat is gewoon moeilijk. en dan zeggen mensen ook nog van je word zo rond als een tonnetje. maar ik ben nu een meisje van 14jaar. ik speel 2 handbal wedstrijden in de week, en trainen. ik ga ook nog aan zumba doen en sporten in de sportschool. ik hoop dat het helpt. weet iemand misschien een tip waardoor ik snel engoed kan afvallen? help me pleasee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>