Big Boss is watching you – ook op Facebook

Meld je je ziek op je werk? Dan kun je maar beter niet actief gaan zitten hyven. Op zich logisch, maar niet voor iedereen. Zo blijkt maar weer…

Een Zwitserse medewerkser werd op staande voet ontslagen, nadat zij zich ziek had gemeld en daarna door haar werkgever gespot werd als actief op Facebook. De vrouw (die liever anoniem wil blijven) had ten opzichte van haar werkgever aangegeven dat ze in het donker moest liggen en geen computer kon gebruiken. 

“Dit misbruik van vertrouwen – niet haar activiteiten op Facebook – hebben geleid tot beëindiging van het contract”, aldus de werkgever.

Spionage
De ex-medewerkster vertelde aan 20 Minuten Daily dat ze op Facebook rond had gesurfd op haar i-phone, terwijl ze in bed lag. Verder beschuldigt ze haar werkgever van spionage en haar collega’s van het zenden van een ‘mysterious friend request’, waarmee het bedrijf waarschijnlijk toegang kreeg tot haar Facebook.

Pijnlijk
Sja. Wat valt hierover te zeggen? Een ‘mysterious friend request’? Ik ben niet zo bekend met Facebook, want het is simpelweg niet mijn ding, maar ik weet wel dat ik een onbekende niet zomaar zal toevoegen als ‘vriend’. Bovendien, het excuus van de vrouw is natuurlijk wat belachelijk. Als je in het donker moet liggen, kun je ook echt geen i-phone gebruiken. Te pijnlijk voor je ogen, weet ik uit ervaring.

Wat vind jij hiervan? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: MSNBC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>