Brad Pitt’s snorretje of Gore’s loserlook? De werkloosheidsbaard is terug

Ben je werkloos? Dan is er nauwelijks reden om jezelf te scheren. Steeds meer mannen laten hun baard staan. Dus je zou niet de enige zijn… De keus is aan jou: wordt het een intellectueel uitziend snorretje a la Brad Pitt? Of ga je toch voor de ‘loserlook’ van Al Gore (red. nadat hij de verkiezingen verloor)?  


Een recent ontslagen medewerker zegt in Wall Street Journal: “Ik heb me al zo lang moeten scheren. Het is goed om de zaken ook van de positieve kant te bekijken. Ik verander mijn levensstijl nu ik daar de gelegenheid voor heb.”

Al Gore
Van ex-CEO’s tot voormalig medewerkers. Ze doen er allemaal aan mee; overal waar je kijkt, zie je gezichtshaar verschijnen in het straatbeeld. Met de werkgewoontetjes en de sleur wordt ook het scheermes aan de kant geschoven. Een van de bekendere celebrities die ook zijn baard ooit liet staan, was Al Gore, nadat hij de verkiezingen had verloren… Kun je em nog zo herinneren? Bekijk hier es de slideshow op WSJ.comErrug grappig al die beroemdheden met netjes getrimd gezichtshaar.

Inspiratiebaard
Nu ben ik niet zo voor de baard, maar het heeft wel iets provocatiefs: tegen het establishement en op de barricades, zoals Al Gore natuurlijk later ook deed in zijn kruistocht tegen de klimaatveranderingen. Zij het op dat moment baardloos, maar wellicht is het toch een teken dat er met de baard ook iets anders groeit: behalve het relaxte van het niet hoeven scheren, heeft het verliezen van een baan bij veel mannen (en overigens ook vrouwen) immers geleid tot inspiratie tot een andere levensstijl. Niets mis mee dus. Zeker niet als het leidt tot het winnen van de nobelprijs (Al Gore).

Intellectueel als Brad Pitt?
Aangeraden wordt wel het scheermes weer te hand te nemen, zodra je vooruitzicht hebt op een baan. Tenzij je ‘em netjes bijhoudt en het wel intellectueel staat, zoals we recent nog zagen bij Brad Pitt die besnord en wel de rode loper betrad. Je moet er wel het gezicht voor hebben – en het mooist is als je haar gelijk verspreid opkomt. Net als op je hoofd geldt hier: is je haar schaars, haal het dan liever weg. Het staat toch ook voor geen meter die paar plukjes haar hier en daar, evenals wanneer je je haar zo moet kammen dat je een kale plek moet verbergen. Serieus mannen, doe dat nou niet. Dan liever kaal.

Bron: The Wall Street Journal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Brad Pitt’s snorretje of Gore’s loserlook? De werkloosheidsbaard is terug

  1. seine hakkers

    Met een baard zoals Gore op sollicitatiegesprek zou ik persoonlijk afraden. Als je werk zoekt moet je inderdaad proberen te voldoen aan de verwachtingen.
    Tenminste zo denk ik er over.
    Brad pitt ziet er prima uit. Echter lijkt het wel op een maatje van capone uit de jaren 20/30.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Brad Pitt groeide werkloosheidsbaardje uit verveling | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>