Aardige bazen doen het beter

Als baas hoef je niet per se een keiharde te zijn. Beter is zelfs om goed met je personeel om te gaan en aardig tegen ze te zijn, want daar wordt je voor beloond. Zo blijkt uit een recent onderzoek, gepubliceerd op GreatPlaceJobs.com.

Het onderzoek toont aan dat bedrijven die tevens bekend staan als ‘goede werkplek’ de helft minder mensen ontslagen hebben dan de grootsten der groten. Zo’n 44 procent van ‘goede’ werkgevers voerden ontslagen door vanaf 2008, terwijl 86 procent van de Fortune 100 bedrijven mensen ontsloegen.

Nu zou je denken dat die kostenbezuinigingen (in vorm van ontslag) deze grote bedrijven wat heeft opgeleverd, maar niets blijkt minder waar. Bedrijven die vasthielden aan hun personeel, ondanks de recessie, maakten in het eerste kwartaal van 2009 2,3 procent meer winst. Ook stonden ze er beter voor op de beurs; gemiddeld 1,1 procent hoger dan de gemiddelde Fortune 100 bedrijven.

“Ondanks het feit dat de goede werkgevers ook te lijden hebben onder de huidige recessie, blijven de meesten loyaal aan hun personeel, wat inhoudt dat ze geen ontslagen hebben doorgevoerd als bezuiniging”, aldus Miriam Salpeter, mede-oprichter van GreatPlaceJobs.com.

Bron: Careerdiva.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>