In je nakie aan het werk?

Je zou maar een jong, ongetrouwd meisje zijn in India. Dan kon et maar zo zijn dat je in je nakie op de velden aan het werk moest. En niet om simpelweg wat onkruid te wieden… Nee, om een zware ploeg te trekken.

Boeren in Patna (een Oost-Indiaase staat) hebben hun ongetrouwde dochters gevraagd om in hun Eva-kostuum de velden om te ploegen. Waarom? Wel, zodat de weergoden hiervan wellicht zo ondersteboven zouden raken dat ze het eindelijk eens zouden laten regenen.

India heeft momenteel te maken met de ergste droogte in jaren, omdat de langverwachte moessonregens uitblijven. Nu hopen de bezorgde boeren het te laten regenen door de goden ‘beschaamd’ te laten staan.

Getuigen vertellen dat de naakte meisjes de velden omploegen, terwijl ze na zonsondergang oude hymnes zingen, waarmee ze de goden aanroepen. Oudere vrouwen uit het dorp helpen de meisjes de ploegen te trekken. Upendra Kumar van de lokale gemeenteraad zegt dat dit erg gebruikelijk is in dit gebied: “De dorpelingen hebben gezworen hiermee door te gaan totdat de regen met bakken uit de lucht valt.”

Bron: Newsparadise

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>