Dansende gevangenen zijn ‘Dangerous’

Dit is gaaf! Geniet tijdens je lunch break ff van deze Michael Jackson routine. Uitgevoerd voor het publiek op 25 juli 2009 door jawel… de ‘Dancing Inmates’.

Klik op lees verder voor een filmpje van een eerbetoon aan Michael Jackson op 27 juni 2009, uitgevoerd door dezelfde 1500 gevangenen. Ziet er echt goed uit voor een dans die in tien uur (nadat wereldkundig was gemaakt dat Michael Jackson was overleden) in elkaar gezet is!

De liedjes waarop de gevangenen hun eerbetoon uitvoeren zijn “Ben” en “I’ll be there”, gezongen door Michael Jackson toen hij nog jonger was. Tenslotte,“We are the world”, gecomposeerd en uitgevoerd door MJ.

Locatie:
het Provincial Detention and Rehabilitation Center in Cebu, Filipijnen.

Je zou bijna vergeten dat het criminelen zijn die dit uitvoeren…

Verhaal achter de ‘Dancing Inmates’
De trekker van dit grote geheel is de 47-jarige Byron F. Garcia, de gevangenisdirecteur van het Provinciale Detentie en Rehabillitatie Center. Aangezien zijn gevangenen geen zin hadden in lichamelijke beweging, kwam hij met een ludiek plan. Hij schakelde choreograaf Vince Rosales die de gevangenen leerde dansen. Hiermee komen de gevangenen aan hun dagelijkse portie beweging en ziet de directeur Garcia zijn theaterdroom in vervulling gaan. Bovendien wordt de gevangenen nog enige discipline bij gebracht. Een win-win situatie, zou je denken. Toch? Lees ook ‘ns dit interessante artikel van Ko van Dijk.

En dan, tenslotte nog: ‘Thriller’, dat een wereldwijde hit werd op YouTube.

Wat vind jij hiervan; is het iets voor de Bijlmer bajes? Laat hieronder je reactie achter…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dansende gevangenen zijn ‘Dangerous’

  1. Pingback: Dansende gevangenen zijn ‘Dangerous’ | Carriere

  2. Download Eat Stop Eat PDF

    For the blog page proprietor, could I inquire exactly how do you control junk posts?
    We’re ready to spend mainly for tips and advice on how to remove it!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>