Seks in de boardroom! Mannen onder de plak

Het is de natte droom van elke man… Een vrouwelijke baas die hem eens goed alle hoeken van de boardroom laat zien. Of toch niet?

Volgens een recent Australisch onderzoek zijn het niet alleen meer de vrouwen die slachtoffer zijn van seksuele intimidatie. De verschuivende machtstructuren zorgen ervoor dat ook mannen steeds vaker onder de ‘seksueel getinte’ plak zitten, zo bericht de Times of India.

Uit het onderzoek komt niet alleen naar voren dat meer mannen seksueel geïntimideerd worden, in de meeste gevallen durven ze hierover ook niet te klagen bij hun werkgever. Doen ze dat wel, dan worden ze niet serieus genomen en wordt ze zelfs verteld dat ze ‘maar mazzel hebben’.

De Times of India ondervroeg over het onderwerp een aantal mensen. De reacties waren verrassend. Volgens ex-luitenant Rita Gangwani is het overduidelijk dat seks de boardroom is binnengekomen. En niet sluipend, nee “BIG TIME”. Mannen hebben te maken met seksueel getinte pesterijtjes van vrouwelijke bazen en collega’s”, zegt ze voorzichtig; woorden als intimidatie en misbruik vermijdende.

“Sinds jaar en dag was de man de overheerser en de vrouw slechts een volger. Maar met deze veranderende tijden heeft de new-age vrouw meer macht gekregen. Ze staan schouder aan schouder met de mannen en doen het vaak beter binnen de meeste vakgebieden”, aldus Ganwani die meent dat de seksuele avances vooral voortkomen uit het uitoefenen van macht. “Het gaat niet echt om de seks”, benadrukt ze.

Win-win situatie
Een producer van een toonaangevende sportzender zegt hierover – daarmee het clichébeeld benadrukkende dat veel mannen hebben -: “Het gebeurt niet vaak dat een man zo’n baas tegen komt, maar – om eerlijk te zijn – als het echt bestaat, is het een win-win situatie voor hem.”

Dit wordt nog eens onderbouwd door een COO (Chief Operating Officer) van een bekend Internetbedrijf. Volgens hem bestaat het simpelweg niet: “deze ‘verborgen wereld’, waarin vrouwelijke managers hun macht uitoefenen over mannen in het kantoor. Seks is iets waar geheimzinnig over wordt gedaan op kantoor en het is niet eenvoudig ‘beschikbaar’. Wanneer een man in een dergelijk geval wel een oneerbaar voorstel zou krijgen, kan hij het nog altijd negeren. Mocht hij er dan wel op ingaan, al dan niet voor materialistische tegenprestaties, dan is dat zijn keus. Wat is het probleem?

Slettebak
Pallavi Shekhar, sales manager van Idea Cellular Ltd deelt dezelfde mening: “We weten allemaal hoe dat gaat op de werkvloer. Zij zou direct het mikpunt worden van roddels binnen en buiten kantoor. Waarom zou een vrouw zichzelf in deze situatie willen positioneren? Iedereen zou haar zien als de slettebak van het kantoor en dat is toch niet iets – hoe modern een vrouw ook is – wat ze zou willen. Imago is alles.”

Bron: Timesofindia.indiatimes.com

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Seks in de boardroom! Mannen onder de plak

  1. Pingback: Vrouwelijke managers vaker seksueel geïntimideerd | Carriere

  2. Pingback: In de billen van je collega knijpen mag! | Carriere

  3. Pingback: Homo-intimidatie op de werkvloer | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>