Een slechte baas maakt je ziek

Op sommige werkplekken is het management zo slecht dat de werknemers er letterlijk bij bosjes neervallen….

Een Deense expert noemt dit fenomeen; Pathogenisch (ziekteverwekkend) Mangement. Jørgen Krogh Larsen, HR en Personeel-specialist legt uit: “Soms zijn managers dusdanig incompetent dat hun medewerkers daar ziek van worden.” Hij noemt het voorbeeld van een baas die zijn medewerkers continu kleineerde en beledigde, zodra ze hem durfden tegenspreken.

De persoon in kwestie was veeleisend, agressief en manipulatief. “Het resultaat was een hoog ziekteverzuim en medewerkers die opstapten. Toch werd deze leidinggevende niet ontslagen, omdat hij blijkbaar wel goed was in wat hij deed; de financiën.”

Ook in de board zitten psychopaten. Zo haalt Krogh Larsen het voorbeeld aan van een ziekenhuisdirecteur die zijn personeel tot uitersten dreef door zijn psychopatisch gedrag. “Het is juist de taak van ziekenhuizen om mensen beter te maken, niet ziek. Het is absurd”, aldus Krogh Larsen.

“Managers zouden medewerkers juist moeten aanmoedigen het beste uit zichzelf te halen, goed te functioneren en te produceren uit loyaliteit en/of uit eigen wens om te groeien. In plaats daarvan zijn er dus verschillende type managers te ontdekken die precies het tegenovergestelde doen.”

In Denemarken hebben veel bedrijven en medewerkers te lijden onder slecht managers. Volgens cijfers van de Working Environment Authority hadden 930 bedrijven in 2007 te maken met een slechte werksfeer door slecht management. “Dit is twee keer zoveel als het jaar ervoor.”

Bron: Politiken.de

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een slechte baas maakt je ziek

  1. wonderboy 4.0

    Dat is Héél Waar !De afgelopen 25 jaar zijn er gemiddeld 35.000 Mensen extra gedood door het beleid dat Ons allen Naait !Dát is Pas DÒÒDZIEK !800.000 weg gejaagd naar het Buitenland en een hele Zee van misselijkmakende ziekmakers er voor geimporteert , hoeveel zieker kun Je worden , dát gaan We vast merken !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>