Hogere verzekeringspremie voor bloggers?

Eigenlijk nog niet eens zo’n heel raar idee… Een hogere inboedel-verzekeringspremie voor alle mensen (incl moi) die fervent bezig zijn met social networking……

Veel mensen bloggen, tweeten en hyven immers maar ongepast en gepast over hun lief en leed, hun werk, maar ook hun vakantie. Het Britse verzekeringsbedrijf Legal & General waarschuwde zijn klanten nadat bleek uit onderzoek, gepubliceerd in The Digital Criminal – dat inbrekers steeds vaker gebruik maken van sociale netwerksites voor selectie van hun volgende slachtoffer.

Onderzoekers onderzochten het ‘nieuwe’ online fenomeen, waarbij inbrekers websites als Facebook en Twitter afstruinen om zodoende persoonlijke info te verkrijgen, waarmee ze eenvoudiger weten bij wie en wanneer ze kunnen inbreken.

Dat je niet alles maar online moet plaatsen, weten de meeste mensen wel inmiddels… Het kan je ontslag opleveren en – zoals nu blijkt – slachtoffer maken van inbraak.

Wat vind jij? Zouden fervente social netwerkers een hogere inboedelverzekeringspremie moeten dokken? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: news.com.au

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hogere verzekeringspremie voor bloggers?

  1. Debora

    Niet elke fervente social networker gaat onverantwoord met zijn persoonlijke gegevens om. En mensen die niet bloggen e.d. willen ook nog wel eens aan jan en alleman melden dat ze met vakantie gaan (bv. tegen de telefoniste van de Wehkamp, weet jij veel wie dat mens is en wie ze kent, je adres heeft ze iig wel).
    Ik kan me wel voorstellen dat de premie omhoog gaat wanneer iemand eenmaal is beroofd en de verzekeringsmaatschappij kan aantonen dat men zelf niet verantwoordelijk is omgegaan met het feit dat ze 3 weken in fiji zaten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>