Luie ambenaartjes 572 uur op Facebook in één maand!

Wat doe je als blijkt dat je werknemers giga veel tijd besteden aan social networking? Dan verbied je het toch gewoon….

Zoiets moet het gemeentehuis in Portsmouth (UK) gedacht hebben, toen ze Facebook blokkeerden voor hun 4.500 werknemers. Op zich geen onlogische stap, aangezien de werknemers welgeteld 572 uur op Facebook doorbrachten in een maand!

Overigens, niet alleen Facebook is in de ban. Alle sociale netwerksites moeten het ontgelden: werknemers logden 270.000 keer per maand in op hun netwerkprofiel. Gedurende het afgelopen jaar besteedden de ambtenaartjes 413 uur per maand aan Facebook – welke momenteel 4 miljoen gebruikers heeft die het meestal gebruiken als ze aan het werk (moeten) zijn.

Wrange aan het verhaal is natuurlijk dat deze ambtenaren betaald worden uit de zak van de hardwerkende burger. Dat wordt onderstreept door Marc Wallace van de Taxpayers’ Alliance. Hij zegt: “Zelfs als iedereen maar een klein deel van hun tijd op een dergelijke site doorbrengt, wordt dat betaald door de belastingbetaler. Het is enorm veel werktijd, en dus geld, wat hiermee verspild word.”

Bron: Dailymail.co.uk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Luie ambenaartjes 572 uur op Facebook in één maand!

  1. Debora

    4.500 / 572 = 7,86 / 22 = 0,35 uur = ongeveer 20 minuten per werkdag. Valt dus allemaal reuze mee.
    Daarnaast is het zo dat iedereen tijd heeft waarin hij niet werkt. De een gaat koffie halen voor de hele gang, de volgende staart uit het raam en weer een ander zit op Internet. Als je de hele dag voluit gaat loop je na een uur of 6 tegen een muur aan.
    Daarnaast zijn er mensen die beweren dat mensen die veel aan bv. social networking doen creatiever en productiever zijn.
    Kortom, de gemeente Portsmouth moet niet zo moeilijk doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>