Steeds meer grote bedrijven nemen Twitteraars aan!

Wellicht moet je er aan geloven, ook al houdt je niet van Twitter, het neemt blijkbaar een steeds belangrijker rol in binnen het bedrijfsleven. Er zijn zelfs al bedrijven die je alleen aannemen als je 250 volgers hebt….

Mutlinationals zoals Ford Motor en Coca-Cola maken steeds vaker gebruik van sociale media om zichzelf positief neer te zetten; ze volgen wat er over ze gezegd wordt door klanten en zorgen ervoor dat onjuiste informatie gecorrigeerd wordt. Adam Brown, directeur van Coca-Cola zegt hierover: “We zijn ‘s werelds meest erkende merk. Daarom vinden we het onze plicht of verantwoordelijkheid om mensen die over ons praten te beantwoorden.”

Best Buy Inc. is een van die bedrijven die mensen werft via Twitter. Een van de eisen die ze stelden aan een nieuwe media manager was dat hij of zij op z’n minst 250 volgers op Twitter had. Daar moet overigens bij gezegd worden dat de zoektocht via Twitter mislukte, dus plaatsten ze de vacature op de doorsnee vacaturewebsites.

Geweldige baan
“Dit is de meest geweldige baan in de wereld”, aldus professioneel sociaal netwerker Alecia Dantico die sinds kort voor haar werkgever Popcorn Twitter, Facebook en andere netwerken afstruint om bij te houden wat er over het bedrijf gezegd wordt en mensen te beantwoorden. “Het mooie van deze sites is dat je een een-op-een gesprek hebt in een publieke omgeving”, vult Scott Monty aan die hetzelfde doet als Dantico, maar dan bij Ford Motors.

Meer weten over sollicitatie-tactieken op Twitter? Lees en bekijk morgen op Carriere.blog.nl het verhaal van Danny die een baan zoekt via Twitter. Na twee maanden lanceerde hij een geweldig sollicitatiegesprek. Hoe? Lees het morgen.

Bron: msnbc.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>