Ook kinderloze vrouwen moeten zwangerschapsverlof krijgen

Vrouwen die geen kinderen hebben, zouden ook zwangerschapsverlof moeten krijgen, zo beweert een stel onderzoekers

Zij concluderen dit nadat zij een onderzoek uitvoerden onder 2000 vrouwen. 74 Procent van hen vindt dat zij – evenals de vrouwen met kids – toegestaan zouden moeten worden om een break te nemen van 6 maanden of langer. Meer dan tweederde van de vrouwen die voor waren, hadden zelf ook kinderen.

De resultaten van het onderzoek komen net naar buiten, een dag nadat een van Groot-Brittannië’s meest vooraanstaande business-vrouwen, Nicole Pease, beweerde dat de duur van het zwangerschapsverlof, welke in Groot-Brittannië kan oplopen tot een jaar, ervoor kan zorgen dat vrouwen hun carrière compleet ruïneren.

Sam Baker, hoofdredacteur van het Red Magazine dat het onderzoek uit liet voeren, zegt: “Ik denk dat veel vrouwen die 10 of 15 jaar voor een werkgever werken – en dus veel van hun collega’s met zwangerschapsverlof hebben zien gaan, jaloer zijn. Zij denken bij zichzelf: ‘Wat zou ik doen met die tijd als en even weg was van mijn werk?’”

“Dit is geen ‘werkende-mama-versus-werkende-vrouwen-zonder-kinderen’ discussie. Niemand denkt dat zwangerschapsverlof een vakantie is. Werkgevers moeten juist nu hun werknemers stimuleren op creatieve manieren. Dat zou kunnen betekenen; het aanbieden van een dergelijk verlof. Sommige bedrijven doen dit al.”

Op de uitkomst van het onderzoek wordt gealarmeerd gereageerd vanuit het zakelijk leven. Corin Taylor, Senior beleidsadviseur aan het Institute of Directors zegt: “Dit is een onzinnig idee! Juist nu we in een diepe recessie zitten, is het waanzinnig om dit soort rechten toe te kennen aan vrouwen zonder kinderen.”

Phil McCabe van het Forum of Private Business reageert: “Veel werkgevers zouden hun werknemers graag meer flexibiliteit bieden, maar het is momenteel niet praktisch voor bedrijven, met name de kleine ondernemingen. In tegendeel, het is juist nu zaak om alle hens aan dek te hebben.”

Bron: Telegraph.co.uk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>