Wat doe je aan een irritante collega?

irritante collegaTwee van de vijf medewerkers irriteert zich dood aan collega’s die maar door babbelen, er een troep van maken of gewoon luidruchtig smakken. Sja, en dan zit je gemiddeld ook nog eens 1.331 uur per jaar met zo’n persoon opgescheept. Wat doe je er aan?

Zo’n 38 procent van de 1000 ondervraagde medewerkers heeft de irritante collega in kwestie wel eens geconfronteerd of tegen de baas geklaagd over zijn/haar irritante gewoonten. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van het recruitmentbedrijf Office Angels. De meest gehoorde ergenissen zijn:

- luidruchtige collega’s die teveel babbelen (over persoonlijke problemen);
- gestolen kantoorartikelen; van pennen tot kladblokken,
- een collega die je telefoongesprekken stiekem afluistert.

Andere irritaties zijn het luidruchtige gesmak, geslijm met de baas en een slordig bureau. Ook waren er die de zweetlucht van een collega niet konden verdragen. Gelukkig zijn er ondanks alle irritaties ook fijne collega’s. Een derde beschouwt zijn of haar collega’s als goede vrienden, terwijl een gelijk aantal zegt geleerd te hebben van een collega.

Mijn advies: erger je je aan een collega, uit het dan ook. Verpak het wel in netjes opbouwende kritiek. Bijvoorbeeld door hem of haar eerst te complimenteren met zijn/ haar creatieve geest en vervolgens er aan toevoegen dat zijn of haar bureau wel eens een opruimbeurt nodig heeft. Zeker wanneer de troep ook op jouw bureau terecht komt……. Verpak je de boodschap goed, dan heb je grote kans dat de collega er heus wat mee zal doen!

Bron: Dailymail.co.uk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>