Aan de bak in België dan maar? 14.856 banen in 2010!

_nonexmpDeze week haalde GDF Suez de kranten met het nieuws dat er tussen nu en eind volgend jaar 1.000 nieuwe banen bijkomen. Het goede nieuws gaat verder dan dat: ook andere bedrijven in België hebben wervingsplannen…. Wil je aan de bak? Dan kan dat dus bij onze Zuiderburen.

Daar liggen de banen in 2010 al voor het oprapen!

Volgens de Gazet van Antwerpen zullen 260 bedrijven volgend jaar minstens 14.856 nieuwe medewerkers aannemen. Dat blijkt uit het nationale arbeidsmarktonderzoek van Vacature.

Op basis van een online enquete maakte Vacature een lijst van de grootste wervers voor 2010. De top 20 alleen al zou volgend jaar goed moeten zijn voor ruim 11.000 nieuwe banen.

Opvallend in deze top 20: naast de distributiesector (Colruyt, Carrefour), de energiesector (Total, Eandis, Sibelga, Electrabel) en de zorgsector (AZ Groeninge, Familiehulp) is ook de beveiligingssector opvallend goed vertegenwoordigd, met twee noteringen in de top 10.

Misschien maar naar België verhuizen dan? Hier in Nederland zal de werkgelegenheid in 2013 namelijk nog niet hersteld zijn, zo meldde Nu.nl vandaag.

Bron: gva.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>