Massaal zwanger uit vrees voor ontslag?

zwangere vrouwIn Rusland proberen de vrouwen wel op een heel aparte manier te voorkomen dat zij ontslagen worden. Zo meldde de Telegraaf eind vorige week dat ze zich massaal laten bezwangeren, zodat ze niet de laan uit worden gestuurd………

In Rusland is een zwangere vrouw wettelijk beschermd tegen ontslag. Bij de Russische Lada-fabriek in Togliatti hebben zich in de afgelopen tijd dan ook al zo’n 5000 dikke buiken gemeld. Dit is volgens de vakbondsleider veel hoger dan het gemiddelde. De autofabrikant is van plan om 27.000 van de 100.000 werknemers te ontslaan. Deze vrouwen blijven hierdoor (voorlopig) buiten schot.

De Lada-Babyboom zorgt er niet voor dat de fabrikant erop achteruit gaat. De overheid draagt namelijk bij aan de loonkosten van de periode dat de zwangere vrouw niet kan werken.

Discusseer ook mee over dit onderwerp op Ikki.nl, waar mijn gewaardeerde blog collega Floor Drees het onderwerp onder de aandacht bracht. Een van de reaguurders aldaar merkt al op: Zal deze nieuwe generatie kindjes nu de R-generatie (R van Recessie) gaan heten?

Bron: Telegraaf.nl

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Massaal zwanger uit vrees voor ontslag?

  1. Floor Drees

    Bizar nieuws, heh, Sjoukje? Ben jij ook al bezig? ;)

      /   Reply  / 
  2. Sjoukje Dijkstra Auteur

    Yep, idaad bizar :-)

      /   Reply  / 
  3. Sjoukje Dijkstra Auteur

    maarruh, nee ik ben nog niet bezig ;-) (niet nodig, hihi)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>