Tweetalige mensen concentreren zich beter

bilingualBen je tweetalig en multiculti? Dan heeft dat zo z’n voordelen. Recent onderzoek toont aan dat het spreken van twee talen op dagelijkse basis veroudering van de hersenen afremt. Bovendien kun je je beter focussen op je werk….

“Het spreken, luisteren en denken in twee talen (op dagelijkse basis) scherpt de vaardigheden van mensen aan, zodat ze zich beter kunnen concentreren op bepaalde relevante aspecten van een taak. Hierdoor wordt deze beter uitgevoerd”, aldus Professor Virginia Gathercole op news.bbc.co.uk.

Het mooie is dat tweetalig-zijn ook oplevert dat de afname van hersenfuncties bij ouderdom geremd wordt. “We weten al dat taalverwerking een van de meest complexe activiteiten is voor je hersenen”, aldus Gathercole. Heb je dan twee taalsystemen parallel aan elkaar lopen, dan heeft dat zo zijn voordelen.”

Bron: news.bbc.co.uk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>