Politie-agenten krijgen reprimande na sleetjerijden

politieAch ja, je kent het wel. Je bent een beetje aan het dollen in de sneeuw, hebt geen slee bij de hand, maar wel een handig schild. Een stel Britse politie-agenten bedacht zich geen moment en gebruikte hun schild als sleetje. Althans, de ene agent doet het, de anderen moedigen hem aan, kijken toe en hebben grote lol.

Dat leverde behalve lachwekkende beelden (zie Youtube filmpje) ook een officiële reprimande op…

De baas van de agenten zag de humor er niet van in. Gezagvoerder Andrew Murray van Oxofrd city reageert in The Guardian: “De sneeuw mag dan misschien het kind in ons allemaal naar buiten brengen, maar het is niet de bedoeling dat politie-agenten in functie – door belastingbetaler bekostigde – politiemiddelen gebruiken als speelgoed.”

Volgens de filmer van het geheel ging het sleetje rijden op een schild voortreffelijk. Hij zelf zoefde van de heuvel in een kayak. ”Toen de politie hier stopte dacht ik in de eerste instantie dat ze ons een waarschuwing zouden geven voor ‘illegaal kayakken in de sneeuw’. In plaats daarvan vroegen ze ons of de sneeuw goed was. Toen pakte een van hen een schild. Ik vroeg hem of ik het mocht filmen… en dat mocht. De politie-agent zei zoiets als: ‘We zijn ook maar mensen‘.”

Bekijk hieronder het filmpje:

Bron: Guardian.co.uk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>