Vodafone-medewerker geschorst na obscene tweet

Vodafone tweet

Tweeter-de-tweeter-de-tweet, obsceen tweeten doe je niet. En al helemaal niet als je dat in naam doet van  het bedrijf waarvoor je werkt. Een medewerker van Vodafone in Groot-Brittannië was zo slim om namens VodafoneUK zijn homofobie kenbaar te maken…….

Aan de bijna 9000 Vodafone-volgers tweette hij het volgende: “VodafoneUK is fed up of dirty homo’s and is going after beaver.” Vrije vertaling: “VodafoneUK is spuugzat van vieze homo’s en gaat liever voor… sja… vrouwelijk ‘schoon’?” Ahum.

De tweet werd al snel opgemerkt en binnen enkele minuten werd Vodafone overspoeld met ongeruste twitteraars die zich afvroegen of de Vodafone-account misschien gehackt was.

Niet dus! Vodafone betuigt haar spijt en de medewerker is op Non-actief gesteld. Alweer een (negatief) voorbeeld van ‘hoe het niet te doen op Twitter’. Het is de zoveelste medewerker die op zijn donder krijgt om een tweetje: zo ontsloeg Virgin Atalantic een jaar geleden nog 13 bemanningsleden die de passagiers schoffeerden en beweerden dat er kakkerlakken in de vliegtuigen rondliepen.

Meer voorbeelden zien van ongepaste tweets? Klik hier, het is de moeite waard…
;-)

Bron: Guardian.co.uk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>