Kantoortuin slecht voor je gezondheid

open plan officeZit je op een zogenaamde open werkplek? Ofwel, een kantoortuin met kantooreilandjes? Dan kun je er donder op zeggen dat je gezondheidsklachten krijgt…

Op zich niet zo vreemd, want je zou toch gek worden van het gebrek aan privacy, alle afleiding om je heen (blatende collega’s), etc.

Volgens wetenschappers leidt het in ieder geval tot stressklachten. Stress leidt natuurlijk weer tot hoger verzuim en bovendien (werkgevers opgelet!) doen werknemers gewoon 20% minder dan ze zouden doen als ze een eigen/ gedeeld (met minimaal 1 of 2 collega’s) kantoor hadden.

In de Daily Mail zijn de resultaten van het onderzoek te lezen. Hierin ondervroeg de University College of London 20.000 Britse medewerkers. Meer dan de helft van de respondenten geeft hierin aan vooral last te hebben van het gebrek aan privacy. Daarnaast is een slecht kantoorklimaat ook een storende factor en ergert ruim 60% zich aan de luidruchtige collega’s.

Het lijkt zo gezellig: de kantoortuin, maar dat is het helemaal niet. Wie dat ooit verzonnen heeft?! Daar zakt je toch je broek kantoormoraal vanaf.

Bron: Daily Mail

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>